• Home >
  • Over Amphia

Over Amphia


Op 1 september 2014 heeft het Amphia Ziekenhuis opnieuw het roze lintje van de BorstkankerVereniging Nederland ontvangen. De BorstkankerVereniging Nederland (BVN) zet zich in voor goede zorg en kwaliteit van leven voor borstkankerpatiënten. De vereniging kent jaarlijks ‘roze lintjes’ toe aan de ziekenhuizen die voldoen aan de eisen van patiëntgerichte borstkankerzorg.

lees verder

Onder het motto ‘Kanker verdient niemand. Een lintje wel!’ organiseert het Amphia Ziekenhuis sinds 2011 jaarlijks de Amphia Lintjesregen. Een initiatief waarmee het ziekenhuis mensen in het zonnetje zet die nét dat stapje extra zetten voor een kankerpatiënt. Kent u iemand die altijd klaarstaat voor een kankerpatiënt? Iemand die zichzelf wegcijfert om het leven van een kankerpatiënt aangenamer te maken? Meld hem of haar dan vóór 28 september aan via www.amphia.nl/lintjesregen. U kunt ook een aanmeldkaart invullen die verkrijgbaar is bij de receptie van het ziekenhuis. Op zaterdag 1 november vindt de uitreiking van de lintjes plaats.

lees verder

Vanaf zondag 7 september rijden alle buslijnen via het nieuwe busstation in Breda. Om deze reden gaan de buslijnen die het station Breda aandoen een nieuwe route rijden. Bezoekt u binnenkort het Amphia Ziekenhuis en komt u met de bus? Check dan voordat u op pad gaat wat dit voor uw reis betekent.

lees verder

In het Amphia Ziekenhuis is een zorgpad voor de behandeling van vleesbomen in de baarmoeder (uterus embolisatie bij myomen) in gebruik genomen. Dit betekent dat procedures rondom de behandeling zijn vastgelegd, er duidelijke protocollen zijn en heldere informatie voor patiënten in een folder is opgenomen.

lees verder

Vanaf 1 september beschikt het Amphia Ziekenhuis niet langer over een polikliniek Allergologie. Dit betekent echter niet dat allergologische aandoeningen niet meer worden behandeld in Amphia. Afhankelijk van de allergische klachten kunt u voortaan terecht bij diverse andere specialismen. Zo wordt u te allen tijde behandeld door een zorgprofessional die gespecialiseerd is in uw specifieke aandoening.

lees verder

Onder dat motto organiseert Amphia sinds 2011 jaarlijks de Amphia Lintjesregen. Een initiatief waarmee het ziekenhuis mensen in het zonnetje wil zetten die nét dat stapje extra zetten voor iemand met kanker. Zorg voor een patiënt met kanker gaat namelijk verder dan medische zorg alleen. Het draait ook om het netwerk van mensen om een patiënt heen. Zij maken het vaak mogelijk dat een patiënt de lichamelijk en emotioneel zware tijden van onderzoek en behandeling kan volhouden.

lees verder

Mevrouw Van den Broek – Baremans uit Etten-Leur was letterlijk sprakeloos toen zij voor het maken van een röntgenfoto van haar knie verrast werd met een mooie bos bloemen en boekenbon. Het was de 10.000e foto die sinds de opening van de röntgenfaciliteit op locatie Trivium in Etten-Leur is gemaakt. Zij ontving de bloemen en boekenbon uit handen van locatiemanager Amphia, Sabine Haagmans en Sjan de Weert, hoofd Beeldvormende Technieken van SHL-Groep.

lees verder

De Nederlandse vereniging van ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN)  lanceren vandaag een gezamenlijke website www.dezorgnota.nl om patiënten en verzekerden uitleg te geven over de inhoud van de vernieuwde zorgnota en veel gestelde vragen over de zorgkosten te beantwoorden.

lees verder

Wij zijn intens geschokt en diep bedroefd door het overlijden van onze collega Caroline van Keulen-van Doorn.

lees verder

In september 2013 ontving de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) van het Amphia Ziekenhuis de opleidingserkenning voor een deel van de opleiding tot KNO-arts. En in februari van dit jaar mocht het KNO-team de eerste arts-assistent in opleiding verwelkomen. Nu, na een stage van een half jaar, kijken KNO-arts en opleider Gijs van Wermeskerken en Marlien Niesten, arts-assistent, met een goed gevoel terug op de afgelopen periode. “De opleidingserkenning biedt kansen voor zowel de arts-assistent als de afdeling KNO.”

lees verder

Met het Jaardocument 2013 geeft Amphia een terugblik op de belangrijkste gebeurtenissen van vorig jaar. We doen dat dit keer voor het eerst door patiënt Karel en zijn partner te volgen tijdens het bezoek aan verschillende afdelingen binnen Amphia.

lees verder

Op locatie Molengracht hangt tot 19 september een serie schitterende foto's van Suzanne Jongmans. Suzanne werkt al sinds 2007 aan haar serie ‘Schuimrubber Sculpturen: Kapjes en Kragen', geïnspireerd door schilderijen van oude meesters.

lees verder