• Home >
  • Over Amphia

Over Amphia


25 november 2014 -

In december verhuizen twee prikposten in de regio.

lees verder

Op donderdag 13 november werd bij MedKid in Breda de nieuwe snoezelkamer feestelijk in gebruik genomen. De kamer werd mogelijk gemaakt door Dr. Lachitjaran, voormalig cardioloog anesthesioloog in het Amphia Ziekenhuis. De snoezelkamer is dan ook naar hem vernoemd. Direct na de opening konden de kinderen van MedKid ontspannen en genieten van de nieuwe, rustgevende faciliteiten.

lees verder

De Nederlandse Stomavereniging heeft ook dit jaar het ‘groene vinkje’ toegekend aan het Amphia Ziekenhuis voor de goede zorg voor onze stomapatiënten. Voordat een ziekenhuis het vinkje ontvangt moet het voldoen aan dertien minimale normen voor goede stomazorg. De Nederlandse Stomavereniging heeft deze normen, aan de hand van de door haar opgestelde kwaliteitseisen, samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen en medisch specialisten bepaald.

lees verder

De Speelgoedactie van IKEA loopt van 10 november tot 4 januari. In die periode kunt u zowel UNICEF en Save the Children áls de Vrienden van Amphia steunen.

lees verder

Sinds kort heeft de Amphia Apotheek in de centrale hal van locatie Molengracht verruimde openingstijden, namelijk van 8.00 tot 18.00 uur.

lees verder

In de week van 17 tot en met 21 november kunnen patiënten en andere geïnteresseerden in het Amphia Ziekenhuis terecht voor informatie over prostaatkanker. Naast een team van oncologische Urologie zijn er ook vrijwilligers van de Prostaatkanker-Stichting aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. De informatiestand is te vinden in de centrale hal van Amphia op locatie Langendijk in Breda.

lees verder

Het Amphia Ziekenhuis heeft op donderdag 6 november de Hoffmann Cyber Security Award in ontvangst mogen nemen. Amphia werd tot winnaar uitgeroepen vanwege de aandacht die het weet te vestigen op het risico van cybercriminaliteit en de aanpak daarvan.

lees verder

Dit najaar is het vijf jaar geleden dat de workshops van Stichting Look Good Feel Better in Amphia zijn gestart. Workshops waarin de uiterlijke verzorging van patiënten met kanker centraal staat. Deze bijzondere mijlpaal wordt op dinsdag 11 november gevierd op het Oncologisch Dagcentrum tijdens de workshop.

lees verder

Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseerde het Amphia Ziekenhuis op zaterdag 1 november de Amphia Lintjesregen. Een lintje voor ‘gewone’ mensen die van onschatbare waarde zijn in het leven van patiënten met kanker. Het aantal inzendingen stijgt jaarlijks. Dit jaar eindigde de teller op 114, waarvan 21 genomineerden een lintje in ontvangst mochten nemen.

lees verder

Vanaf 30 oktober 2014 kunt u ook in de avonduren een bezoek brengen aan het Voorbereidingsplein op locatie Langendijk. Gedurende een proefperiode is het Voorbereidingsplein op deze locatie iedere donderdagavond geopend tot 21.00 uur. U kunt hier op afspraak terecht.

lees verder

Navelstrengbloed bevat veel bloedvormende stamcellen. Een transplantatie met navelstrengbloed geeft patiënten met ernstige bloedziekten, zoals acute leukemie, een kans op genezing. Amphia werkt daarom sinds kort met Sanquin samen en vraagt vrouwen na de bevalling navelstrengbloed af te staan. Dit bloed wordt bij de Sanquin Navelstrengbloedbank opgeslagen voor toekomstig gebruik bij patiënten met een levensbedreigende ziekte.

lees verder

Het Amphia Ziekenhuis heeft afgelopen week opnieuw het Spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep ontvangen. Ieder  jaar beoordeelt de Hart&Vaatgroep de spataderzorg van zorginstellingen aan de hand van verschillende criteria. De criteria voor het keurmerk zijn dit jaar weer aangescherpt en aangepast aan nieuwe inzichten. Het keurmerk laat zien dat mensen met spataderen bij Amphia terecht kunnen voor de beste zorg.

lees verder

De dialyseafdeling in het Amphia Ziekenhuis bestaat dit najaar veertig jaar. En sinds die tijd is er ontzettend veel veranderd. Van acht dialyseplaatsen tijdens de start in 1974, is de huidige afdeling uitgegroeid tot een modern dialysecentrum met in totaal 37 dialyseplaatsen verdeeld over twee locaties. Het bijzondere jubileum is dan ook hét moment om stil te staan bij ontwikkelingen die de kwaliteit van leven van dialyserende nierpatiënten in de loop der jaren hebben verbeterd. En om vooruit te kijken naar mogelijke innovaties die hier nog verder aan kunnen bijdragen.

lees verder

Eind september heeft de European Medicines Agency (EMA) een melding gedaan over een bijwerking van het medicijn interferon-bèta. De afgelopen weken zijn hierover ook artikelen verschenen op het MS-Web en in het magazine Medisch Contact.

lees verder

Vanaf 7 oktober 2014 wordt het zorgaanbod van Amphia in Etten-Leur uitgebreid met spreekuren Gynaecologie. Iedere dinsdagmiddag kunnen patiënten met algemene gynaecologische klachten terecht op deze locatie. Patiënten met specifieke klachten passend bij een themaspreekuur of spreekuur in een speciaal aandachtsgebied blijven vooral op locatie Langendijk welkom.

lees verder

Op zaterdag 15 november 2014 organiseert het Amphia Ziekenhuis een bijzondere verwendag voor vrouwen (en mannen) die behandeld zijn of worden aan borstkanker.

lees verder

Vandaag promoveert gynaecoloog Marja Dijksterhuis aan de VU Amsterdam. De gynaecoloog deed onderzoek naar de toetsing en beoordeling in de medische vervolgopleiding. Ze onderzocht vooral hoe toetsing is in te zetten om het leren te optimaliseren. Ze is hiermee de eerste opleider in de medische vervolgopleiding die zelf gepromoveerd is op een onderwijskundig onderwerp.

lees verder

Op zaterdag 27 september hebben 30 medewerkers van Rabobank Breda de handen uit de mouwen gestoken op de kinderafdeling van het Amphia Ziekenhuis.

lees verder