• Home >
  • Over Amphia

Over Amphia


In de afgelopen maanden hebben verpleegkundigen van de afdeling Nefrologie in de vorm van een proeftuin geëxperimenteerd met nieuwe functieprofielen. Om te bepalen welke dagelijkse inzet van zorg nodig was, hebben zij gekeken naar de zorgzwaarte van de individuele patiënt. Hiervan is bekend dat deze in de toekomst steeds complexer wordt. Om de zorgzwaarte te bepalen, hebben zij gebruik gemaakt van een complexiteitsmeter. Het thema complexiteit is dan ook als kern aangegrepen om te bekijken op welke wijze het nieuwe mbo en hbo functieprofiel maximaal op waarde kan worden ingezet. Het resultaat is een toegesneden inzet van mbo en hbo opgeleide verpleegkundigen. Ook de noodzaak om in de toekomst op beide niveaus te excelleren is in de proeftuin bevestigd.

lees verder

Deze week is onze nieuwe hybride Hartcatheterisatiekamer (HCK) in gebruik genomen.

lees verder

Op 22 juni werd in Amphia voor de eerste keer een operatie aan de alvleesklier met de operatierobot uitgevoerd. De operatie verliep succesvol. Na vier dagen mocht de patiënte al naar huis. “Opereren met de robot is weer een sprong vooruit in de behandeling van kanker”, zegt George van der Schelling, een van de robot-chirurgen gespecialiseerd in de behandeling van alvleesklierkanker. We blijven ons ontwikkelen om patiënten met kanker aan de alvleesklier steeds beter te behandelen”.

lees verder

Op woensdag 8 juli ontving de kinderafdeling van Amphia een kinderkeukentje. Namens de Stichting Vrienden van Amphia overhandigde vicevoorzitter dr. P.J. (Pieter) Stijnen het speelgoed aan Sylvia Zoontjens en Martine Verduijn, pedagogisch medewerkers. Door deze gift hebben de jongere patiëntjes op de kinderafdeling extra afleiding tijdens hun bezoek aan het ziekenhuis.

lees verder

Onder het motto ‘Kanker verdient niemand. Een lintje wel!’ organiseert het Amphia Ziekenhuis dit jaar voor de vijfde keer de Amphia Lintjesregen. Een initiatief waarmee het ziekenhuis mensen in het zonnetje zet die nét dat stapje extra zetten voor een kankerpatiënt. Ook dit jaar kunt u weer iemand nomineren die altijd klaarstaat voor een kankerpatiënt. Aanmelden is mogelijk tot 8 september 2015 via www.amphia.nl/lintjesregen. U kunt ook een aanmeldkaart invullen die onder andere verkrijgbaar is bij de receptie van het ziekenhuis. De uitreiking van de lintjes vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2015.

lees verder

Vanaf vandaag maakt de polikliniek Gynaecologie gebruik van de service “online een verzoek tot afspraak maken”. Via dit formulier op onze website kunt u een verzoek doen tot het maken, annuleren of wijzigen van een afspraak.

lees verder

In het Amphia Ziekenhuis werden vandaag bezoekers getrakteerd op een waterbidon, die zij kunnen vullen vanwege de warmte.

lees verder

Onder het motto een goede voorbereiding is het halve werk gaf negenvoudig Nederlands kampioen hardlopen, Marko Koers, afgelopen dinsdagavond 30 juni het startsein voor de Amphia loopclinics.

lees verder

Anesthesioloog in opleiding Zainna Meyer verdedigt donderdag 2 juli 2015 haar proefschrift aan de Erasmus Universiteit.

lees verder

Het televisieprogramma “Opsporing Verzocht” heeft in de uitzending van 23 juni 2015 aandacht besteed aan diefstal in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Meer informatie vindt u hier.

lees verder

Avans Hogeschool en het Amphia Ziekenhuis met locaties in Breda, Oosterhout en Etten-Leur starten gezamenlijk onderzoek naar de verspreiding van antibiotica-resistente bacteriën. Deze samenwerking maakt praktijkgericht onderzoek naar superbacteriën en snelle toepassing van onderzoeksresultaten mogelijk. Vrijdag 26 juni vindt de officiële kick-off van deze samenwerking plaats.

lees verder

Op dit moment komen er per jaar ongeveer 12.000 mensen naar de Spoedeisende Hulp (SEH) aan de Molengracht in Breda zonder verwijzing van de huisarts. Zij werden tot nu toe allemaal op de SEH geholpen. Ook de mensen die prima geholpen zouden kunnen worden door de huisarts. Daar komt op aandringen van de minister en de zorgverzekeraars vanaf 1 juni 2015 verandering in. Mensen die zich vanaf die datum zonder verwijzing van de huisarts melden bij de SEH, worden in principe terugverwezen naar de huisarts (tijdens kantooruren) of huisartsenpost.

lees verder

Afgelopen woensdag 10 juni is Kevin de Leur arts assistent in opleiding tot chirurg gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit.

lees verder

Vanaf maandag 15 juni begint de gemeente met het herstraten van de Langendijk (gedeelte tussen de Graaf Hendrik III Laan en de Oranjeboomstraat). De werkzaamheden starten vanaf de Graaf Hendrik III Laan, waarbij telkens van kruising tot kruising wordt gewerkt. Zonder tegenslag duren de werkzaamheden tot eind oktober.

lees verder
11 juni 2015 -

In het zevende Wetenschapsboek worden de wetenschappelijke publicaties uit 2014 van medewerkers en medisch specialisten in het Amphia Ziekenhuis samengevat en gepresenteerd.

lees verder
9 juni 2015 -

Ook in 2014 is ons jaarverslag geschreven vanuit het perspectief van onze patiënten. Dit jaar is gekozen voor het zorgpad voor mensen met COPD, een chronische longaandoening waar zij steeds meer hinder van ondervinden.

lees verder

Op dinsdagavond 23 juni organiseert de Kunstcommissie van het Amphia Ziekenhuis een bijeenkomst over hedendaagse kunst. De avond is vrij toegankelijk, vindt plaats op locatie Molengracht en duurt van 19.00 tot 21.30 uur. Aanmelden vooraf is niet nodig.

lees verder