• Home >
  • Over Amphia

Over Amphia


In het Amphia Ziekenhuis is een zorgpad voor de behandeling van vleesbomen in de baarmoeder (uterus embolisatie bij myomen) in gebruik genomen. Dit betekent dat procedures rondom de behandeling zijn vastgelegd, er duidelijke protocollen zijn en heldere informatie voor patiënten in een folder is opgenomen.

lees verder

Vanaf 1 september beschikt het Amphia Ziekenhuis niet langer over een polikliniek Allergologie. Dit betekent echter niet dat allergologische aandoeningen niet meer worden behandeld in Amphia. Afhankelijk van de allergische klachten kunt u voortaan terecht bij diverse andere specialismen. Zo wordt u te allen tijde behandeld door een zorgprofessional die gespecialiseerd is in uw specifieke aandoening.

lees verder

Onder dat motto organiseert Amphia sinds 2011 jaarlijks de Amphia Lintjesregen. Een initiatief waarmee het ziekenhuis mensen in het zonnetje wil zetten die nét dat stapje extra zetten voor iemand met kanker. Zorg voor een patiënt met kanker gaat namelijk verder dan medische zorg alleen. Het draait ook om het netwerk van mensen om een patiënt heen. Zij maken het vaak mogelijk dat een patiënt de lichamelijk en emotioneel zware tijden van onderzoek en behandeling kan volhouden.

lees verder

Mevrouw Van den Broek – Baremans uit Etten-Leur was letterlijk sprakeloos toen zij voor het maken van een röntgenfoto van haar knie verrast werd met een mooie bos bloemen en boekenbon. Het was de 10.000e foto die sinds de opening van de röntgenfaciliteit op locatie Trivium in Etten-Leur is gemaakt. Zij ontving de bloemen en boekenbon uit handen van locatiemanager Amphia, Sabine Haagmans en Sjan de Weert, hoofd Beeldvormende Technieken van SHL-Groep.

lees verder

De Nederlandse vereniging van ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN)  lanceren vandaag een gezamenlijke website www.dezorgnota.nl om patiënten en verzekerden uitleg te geven over de inhoud van de vernieuwde zorgnota en veel gestelde vragen over de zorgkosten te beantwoorden.

lees verder

Wij zijn intens geschokt en diep bedroefd door het overlijden van onze collega Caroline van Keulen-van Doorn.

lees verder

In september 2013 ontving de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) van het Amphia Ziekenhuis de opleidingserkenning voor een deel van de opleiding tot KNO-arts. En in februari van dit jaar mocht het KNO-team de eerste arts-assistent in opleiding verwelkomen. Nu, na een stage van een half jaar, kijken KNO-arts en opleider Gijs van Wermeskerken en Marlien Niesten, arts-assistent, met een goed gevoel terug op de afgelopen periode. “De opleidingserkenning biedt kansen voor zowel de arts-assistent als de afdeling KNO.”

lees verder

Met het Jaardocument 2013 geeft Amphia een terugblik op de belangrijkste gebeurtenissen van vorig jaar. We doen dat dit keer voor het eerst door patiënt Karel en zijn partner te volgen tijdens het bezoek aan verschillende afdelingen binnen Amphia.

lees verder

De Stichting Vrienden van Amphia heeft drie projecten toegekend die bijdragen aan het welzijn van patiënten van het Amphia Ziekenhuis.

lees verder

Het Amphia Ziekenhuis heeft in samenwerking met ICT-dienstverlener ValueBlue een unieke aanpak ontwikkeld voor de integrale monitoring van de ICT en medische technologie die wordt gebruikt in zorgketens, zoals de bewaking op operatiekamers en de reiniging van endoscopen. De aanpak maakt een einde aan de versnipperde, individuele monitoring van ICT en medische technologie en vormt daarmee een belangrijke randvoorwaarde voor veilige en kwalitatieve zorg. Afgelopen week is tijdens een rondetafelbijeenkomst besloten dat Amphia de opgedane kennis en ervaring deelt met minimaal elf ziekenhuizen en zorginstellingen.

lees verder

Deze week is in Amphia de 100e baarmoederverwijdering uitgevoerd via een kijkoperatie met de Da Vinci-robot. Sinds november 2011 wordt de Da Vinci-robot ingezet bij operaties bij patiënten met overgewicht en patiënten met een sterk vergrote baarmoeder door vleesbomen in de baarmoeder.

lees verder

Op locatie Molengracht hangt tot 19 september een serie schitterende foto's van Suzanne Jongmans. Suzanne werkt al sinds 2007 aan haar serie ‘Schuimrubber Sculpturen: Kapjes en Kragen', geïnspireerd door schilderijen van oude meesters.

lees verder

Gemeente Breda stelt samen met het Amphia Ziekenhuis een Masterplan op voor het toepassen van duurzame bodemenergie door partijen in de omgeving van de Claudius Prinsenlaan. Met het bodemmasterplan wordt de benutting van duurzame bodemenergie op verantwoorde wijze gestimuleerd. Voor de gemeente draagt ook deze duurzame bodemenergie bij aan de doelstelling om in 2044 CO2-neutrale stad te kunnen zijn.

lees verder