• Home >
  • Over Amphia

Over Amphia


De Stichting Amphia Ziekenhuis heeft longarts prof. dr. J.G.J.V. (Joachim) Aerts benoemd tot bijzonder hoogleraar Pulmonale Oncologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Amphia heeft de leerstoel voor ten minste vier jaar gevestigd bij de Rotterdamse universiteit.

lees verder

Op 12 december stond in Amphia de verpleegkundige zorg centraal tijdens het symposium Verpleegkundige TOPzorg. Ruim 200 aanwezigen werden geïnformeerd en geïnspireerd over de wijze waarop de verpleegkundigen van Amphia zich klaar maken voor de toekomst. Een toekomst met meer complexe zorgvragen, een veranderende zorgbehoefte én inzet van zorg.

lees verder

De Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) heeft Amphia afgelopen week officieel benoemd tot Klompvoetcentrum. Met de toekenning van dit predicaat toont Amphia aan de beste zorg te kunnen bieden aan kinderen met klompvoetjes en te voldoen aan strikte eisen.

lees verder

Gebruikt u geneesmiddelen bij een oncologische behandeling? Dan kan deze informatie mogelijk belangrijk voor u zijn. De onderstaande geneesmiddelen worden vanaf 1 januari 2015 uitsluitend door zorgverzekeraars vergoed als ze worden verstrekt door het ziekenhuis waar u onder behandeling bent.

lees verder
25 november 2014 -

In december verhuizen twee prikposten in de regio.

lees verder

De Nederlandse Stomavereniging heeft ook dit jaar het ‘groene vinkje’ toegekend aan het Amphia Ziekenhuis voor de goede zorg voor onze stomapatiënten. Voordat een ziekenhuis het vinkje ontvangt moet het voldoen aan dertien minimale normen voor goede stomazorg. De Nederlandse Stomavereniging heeft deze normen, aan de hand van de door haar opgestelde kwaliteitseisen, samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen en medisch specialisten bepaald.

lees verder

De Speelgoedactie van IKEA loopt van 10 november tot 4 januari. In die periode kunt u zowel UNICEF en Save the Children áls de Vrienden van Amphia steunen.

lees verder

Sinds kort heeft de Amphia Apotheek in de centrale hal van locatie Molengracht verruimde openingstijden, namelijk van 8.00 tot 18.00 uur.

lees verder

In de week van 17 tot en met 21 november kunnen patiënten en andere geïnteresseerden in het Amphia Ziekenhuis terecht voor informatie over prostaatkanker. Naast een team van oncologische Urologie zijn er ook vrijwilligers van de Prostaatkanker-Stichting aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. De informatiestand is te vinden in de centrale hal van Amphia op locatie Langendijk in Breda.

lees verder

Het Amphia Ziekenhuis heeft op donderdag 6 november de Hoffmann Cyber Security Award in ontvangst mogen nemen. Amphia werd tot winnaar uitgeroepen vanwege de aandacht die het weet te vestigen op het risico van cybercriminaliteit en de aanpak daarvan.

lees verder

Voor het vierde achtereenvolgende jaar organiseerde het Amphia Ziekenhuis op zaterdag 1 november de Amphia Lintjesregen. Een lintje voor ‘gewone’ mensen die van onschatbare waarde zijn in het leven van patiënten met kanker. Het aantal inzendingen stijgt jaarlijks. Dit jaar eindigde de teller op 114, waarvan 21 genomineerden een lintje in ontvangst mochten nemen.

lees verder

Eind september heeft de European Medicines Agency (EMA) een melding gedaan over een bijwerking van het medicijn interferon-bèta. De afgelopen weken zijn hierover ook artikelen verschenen op het MS-Web en in het magazine Medisch Contact.

lees verder