• Home >
  • Over Amphia

Over Amphia


Mevrouw Van den Broek – Baremans uit Etten-Leur was letterlijk sprakeloos toen zij voor het maken van een röntgenfoto van haar knie verrast werd met een mooie bos bloemen en boekenbon. Het was de 10.000e foto die sinds de opening van de röntgenfaciliteit op locatie Trivium in Etten-Leur is gemaakt. Zij ontving de bloemen en boekenbon uit handen van locatiemanager Amphia, Sabine Haagmans en Sjan de Weert, hoofd Beeldvormende Technieken van SHL-Groep.

lees verder

De Nederlandse vereniging van ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN)  lanceren vandaag een gezamenlijke website www.dezorgnota.nl om patiënten en verzekerden uitleg te geven over de inhoud van de vernieuwde zorgnota en veel gestelde vragen over de zorgkosten te beantwoorden.

lees verder

Wij zijn intens geschokt en diep bedroefd door het overlijden van onze collega Caroline van Keulen-van Doorn.

lees verder

In september 2013 ontving de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) van het Amphia Ziekenhuis de opleidingserkenning voor een deel van de opleiding tot KNO-arts. En in februari van dit jaar mocht het KNO-team de eerste arts-assistent in opleiding verwelkomen. Nu, na een stage van een half jaar, kijken KNO-arts en opleider Gijs van Wermeskerken en Marlien Niesten, arts-assistent, met een goed gevoel terug op de afgelopen periode. “De opleidingserkenning biedt kansen voor zowel de arts-assistent als de afdeling KNO.”

lees verder

Het Amphia Wetenschapsboek 2013 is uit. In dit wetenschapsboek vindt u alle wetenschappelijke publicaties uit 2013 van medisch specialisten, arts-assistenten en medewerkers uit ons ziekenhuis. Afgewisseld met interessante interviews met een aantal Amphia-onderzoekers.

lees verder

Met het Jaardocument 2013 geeft Amphia een terugblik op de belangrijkste gebeurtenissen van vorig jaar. We doen dat dit keer voor het eerst door patiënt Karel en zijn partner te volgen tijdens het bezoek aan verschillende afdelingen binnen Amphia.

lees verder

De Stichting Vrienden van Amphia heeft drie projecten toegekend die bijdragen aan het welzijn van patiënten van het Amphia Ziekenhuis.

lees verder

Het Amphia Ziekenhuis heeft in samenwerking met ICT-dienstverlener ValueBlue een unieke aanpak ontwikkeld voor de integrale monitoring van de ICT en medische technologie die wordt gebruikt in zorgketens, zoals de bewaking op operatiekamers en de reiniging van endoscopen. De aanpak maakt een einde aan de versnipperde, individuele monitoring van ICT en medische technologie en vormt daarmee een belangrijke randvoorwaarde voor veilige en kwalitatieve zorg. Afgelopen week is tijdens een rondetafelbijeenkomst besloten dat Amphia de opgedane kennis en ervaring deelt met minimaal elf ziekenhuizen en zorginstellingen.

lees verder

Deze week is in Amphia de 100e baarmoederverwijdering uitgevoerd via een kijkoperatie met de Da Vinci-robot. Sinds november 2011 wordt de Da Vinci-robot ingezet bij operaties bij patiënten met overgewicht en patiënten met een sterk vergrote baarmoeder door vleesbomen in de baarmoeder.

lees verder

Op locatie Molengracht hangt tot 19 september een serie schitterende foto's van Suzanne Jongmans. Suzanne werkt al sinds 2007 aan haar serie ‘Schuimrubber Sculpturen: Kapjes en Kragen', geïnspireerd door schilderijen van oude meesters.

lees verder

Vanmiddag zijn op de afdeling Neonatologie van het Amphia Ziekenhuis 35 nieuwe Baby Cams officieel in gebruik genomen. De afdeling heeft deze voorziening kunnen realiseren dankzij een donatie van Stichting DaDa. Dion van Opstal, bedrijfsmanager Kindergeneeskunde: "Wij zien dit nieuwe webcamsysteem als een extra manier voor ouder en kind om zich aan elkaar te hechten. En het leuke is dat we hiermee ook met onze tijd meegaan: de ouders kunnen nu mobiel, dus altijd en overal, hun kind zien."

lees verder

Het Amphia Ziekenhuis breidt per direct het foto- en filmverbod uit naar wachtruimten van poliklinieken. Het is daarmee het eerste ziekenhuis in Nederland. Vorige week kwam het ziekenhuis in het nieuws door het ‘selfie-verbod’ op de Spoed Eisende Hulp. Met de aangescherpte maatregel wil het ziekenhuis de privacy van patiënten, bezoekers en zorgverleners verder waarborgen.

lees verder

De komende weken kunnen kunstliefhebbers op locatie Molengracht terecht voor werken van Gerhard Lentink en Tobias Schalken.

lees verder

Sinds 1 november 2012 is de Ziekenhuispost van het Amphia Ziekenhuis in Oosterhout gesloten. Wat betekent dit voor u in het geval u zich in Oosterhout of omgeving bevindt en u met spoed zorg nodig heeft?

lees verder

Hoe tevreden bent u over onze zorgverlening? Op Zorgkaart Nederland kunt u die vraag beantwoorden: door ons te waarderen en een cijfer te geven.

lees verder

Voor de vijfde keer op rij heeft het Amphia Ziekenhuis op het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg in Utrecht sterren behaald voor gastvrijheid. Locatie Pasteurlaan wist een zevende plek te behalen en locatie Molengracht eindigde op de achtste plaats in de top 10. Alle drie de locaties werden, net als vorig jaar, beloond met vier sterren. De jury complimenteert Amphia onder andere met de prettige ambiance, de ontvangst door gastvrouwen en –heren en de sterke betrokkenheid van de medewerkers.

lees verder

Gemeente Breda stelt samen met het Amphia Ziekenhuis een Masterplan op voor het toepassen van duurzame bodemenergie door partijen in de omgeving van de Claudius Prinsenlaan. Met het bodemmasterplan wordt de benutting van duurzame bodemenergie op verantwoorde wijze gestimuleerd. Voor de gemeente draagt ook deze duurzame bodemenergie bij aan de doelstelling om in 2044 CO2-neutrale stad te kunnen zijn.

lees verder