• Home >
  • Over Amphia

Over Amphia


Het Amphia Ziekenhuis neemt op woensdag 29 oktober deel aan een landelijk zogenoemd 'flashmob onderzoek'. Patiënten die op die dag in het ziekenhuis zijn opgenomen of de Spoedeisende Hulp bezoeken, kunnen worden gevraagd om deel te nemen aan een onderzoek naar de bloeddoorstroming van de huid. Door het onderzoek in zoveel mogelijk ziekenhuizen tegelijkertijd uit te voeren, is het mogelijk in zeer korte tijd een hele grote hoeveelheid gegevens te verzamelen. Een dergelijk onderzoek in deze omvang is uniek in Nederland.

lees verder

Vanaf 30 oktober 2014 kunt u ook in de avonduren een bezoek brengen aan het Voorbereidingsplein op locatie Langendijk. Gedurende een proefperiode is het Voorbereidingsplein op deze locatie iedere donderdagavond geopend tot 21.00 uur. U kunt hier op afspraak terecht.

lees verder

Navelstrengbloed bevat veel bloedvormende stamcellen. Een transplantatie met navelstrengbloed geeft patiënten met ernstige bloedziekten, zoals acute leukemie, een kans op genezing. Amphia werkt daarom sinds kort met Sanquin samen en vraagt vrouwen na de bevalling navelstrengbloed af te staan. Dit bloed wordt bij de Sanquin Navelstrengbloedbank opgeslagen voor toekomstig gebruik bij patiënten met een levensbedreigende ziekte.

lees verder

Op dinsdag 14 oktober heeft de Infectiepreventie Risicoscan, ontwikkeld in Amphia, de Achmea Zorgveiligheidsprijs 2014 gewonnen tijdens de Goede Praktijkendag. Een dag die in het leven is geroepen door de Stichting voor Klinische Veiligheidskunde in samenwerking met Achmea. Centraal staan innovatieve methoden die de zorg veiliger en efficiënter maken.

lees verder

Het Amphia Ziekenhuis heeft afgelopen week opnieuw het Spataderkeurmerk van de Hart&Vaatgroep ontvangen. Ieder  jaar beoordeelt de Hart&Vaatgroep de spataderzorg van zorginstellingen aan de hand van verschillende criteria. De criteria voor het keurmerk zijn dit jaar weer aangescherpt en aangepast aan nieuwe inzichten. Het keurmerk laat zien dat mensen met spataderen bij Amphia terecht kunnen voor de beste zorg.

lees verder
9 oktober 2014 -

Van zondag 12 tot en met zondag 19 oktober 2014 is het Donorweek en staat Nederland in het teken van orgaan- en weefseldonatie. Iedereen wordt opgeroepen zijn of haar keuze kenbaar te maken in het Donorregister. Registratie in het Donorregister is belangrijk. Hiermee geef je aan of je wel of niet bereid bent je organen af te staan na overlijden.

lees verder

De dialyseafdeling in het Amphia Ziekenhuis bestaat dit najaar veertig jaar. En sinds die tijd is er ontzettend veel veranderd. Van acht dialyseplaatsen tijdens de start in 1974, is de huidige afdeling uitgegroeid tot een modern dialysecentrum met in totaal 37 dialyseplaatsen verdeeld over twee locaties. Het bijzondere jubileum is dan ook hét moment om stil te staan bij ontwikkelingen die de kwaliteit van leven van dialyserende nierpatiënten in de loop der jaren hebben verbeterd. En om vooruit te kijken naar mogelijke innovaties die hier nog verder aan kunnen bijdragen.

lees verder

Eind september heeft de European Medicines Agency (EMA) een melding gedaan over een bijwerking van het medicijn interferon-bèta. De afgelopen weken zijn hierover ook artikelen verschenen op het MS-Web en in het magazine Medisch Contact.

lees verder

Vanaf 7 oktober 2014 wordt het zorgaanbod van Amphia in Etten-Leur uitgebreid met spreekuren Gynaecologie. Iedere dinsdagmiddag kunnen patiënten met algemene gynaecologische klachten terecht op deze locatie. Patiënten met specifieke klachten passend bij een themaspreekuur of spreekuur in een speciaal aandachtsgebied blijven vooral op locatie Langendijk welkom.

lees verder

Op zaterdag 15 november 2014 organiseert het Amphia Ziekenhuis een bijzondere verwendag voor vrouwen (en mannen) die behandeld zijn of worden aan borstkanker.

lees verder

Vandaag promoveert gynaecoloog Marja Dijksterhuis aan de VU Amsterdam. De gynaecoloog deed onderzoek naar de toetsing en beoordeling in de medische vervolgopleiding. Ze onderzocht vooral hoe toetsing is in te zetten om het leren te optimaliseren. Ze is hiermee de eerste opleider in de medische vervolgopleiding die zelf gepromoveerd is op een onderwijskundig onderwerp.

lees verder

Op zaterdag 27 september hebben 30 medewerkers van Rabobank Breda de handen uit de mouwen gestoken op de kinderafdeling van het Amphia Ziekenhuis.

lees verder

Afgelopen zaterdag kwamen in alle vroegte zo'n kleine 100 medewerkers, medisch specialisten, managers, lotusslachtoffers en vrijwilligers naar het Amphia Ziekenhuis om deel te nemen aan een grootschalige rampenoefening.

lees verder
22 september 2014 -

De Hart&Vaatgroep heeft ook dit jaar weer het Vaatkeurmerk toegekend aan het Amphia Ziekenhuis. Met dit Vaatkeurmerk wil de Hart&Vaatgroep bijdragen aan goede kwaliteit van de vaatzorg in Nederland. Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals.

lees verder

Afgelopen vrijdag heeft Lucas Timmermans zijn proefschrift “Risk factors and prevention of incisional hernia” met succes verdedigd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

lees verder

Op maandag 22 september verdedigt interventie-cardioloog W.J.M. Dewilde zijn proefschrift: “Optimal antplatelet & anticoagulant therapy in patients with oral anticoagulation in coronary stenting”.

lees verder

De Gemeente Breda en het Amphia Ziekenhuis sluiten een overeenkomst die de bouw van een ultramodern ziekenhuis in Breda mogelijk maakt. Breda krijgt hiermee een toekomstbestendige zorgvoorziening met een verzorgingsgebied tot ver buiten de gemeente en de regio. De gemeente zorgt voor de aanpassingen van de openbare ruimte rond het nieuwe ziekenhuis. De locatie aan de Langendijk sluit op termijn en alle medisch specialismen worden op de Molengracht geconcentreerd. Op de locatie Langendijk kan op termijn een bijzonder woonmilieu aan de rand van het Zaartpark ontstaan.

lees verder

Op 1 september 2014 heeft het Amphia Ziekenhuis opnieuw het roze lintje van de BorstkankerVereniging Nederland ontvangen. De BorstkankerVereniging Nederland (BVN) zet zich in voor goede zorg en kwaliteit van leven voor borstkankerpatiënten. De vereniging kent jaarlijks ‘roze lintjes’ toe aan de ziekenhuizen die voldoen aan de eisen van patiëntgerichte borstkankerzorg.

lees verder

Onder het motto ‘Kanker verdient niemand. Een lintje wel!’ organiseert het Amphia Ziekenhuis sinds 2011 jaarlijks de Amphia Lintjesregen. Een initiatief waarmee het ziekenhuis mensen in het zonnetje zet die nét dat stapje extra zetten voor een kankerpatiënt. Kent u iemand die altijd klaarstaat voor een kankerpatiënt? Iemand die zichzelf wegcijfert om het leven van een kankerpatiënt aangenamer te maken? Meld hem of haar dan vóór 28 september aan via www.amphia.nl/lintjesregen. U kunt ook een aanmeldkaart invullen die verkrijgbaar is bij de receptie van het ziekenhuis. Op zaterdag 1 november vindt de uitreiking van de lintjes plaats.

lees verder

Vanaf zondag 7 september rijden alle buslijnen via het nieuwe busstation in Breda. Om deze reden gaan de buslijnen die het station Breda aandoen een nieuwe route rijden. Bezoekt u binnenkort het Amphia Ziekenhuis en komt u met de bus? Check dan voordat u op pad gaat wat dit voor uw reis betekent.

lees verder

Vanaf 1 september beschikt het Amphia Ziekenhuis niet langer over een polikliniek Allergologie. Dit betekent echter niet dat allergologische aandoeningen niet meer worden behandeld in Amphia. Afhankelijk van de allergische klachten kunt u voortaan terecht bij diverse andere specialismen. Zo wordt u te allen tijde behandeld door een zorgprofessional die gespecialiseerd is in uw specifieke aandoening.

lees verder