• Home >
  • Over Amphia

Over Amphia


De regio Noord-Brabant van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland en Amphia Ziekenhuis organiseren op 4 juni een informatieavond voor geïnteresseerden. Het thema van de avond is Medicatie bij IBD (Inflammatory Bowel Disease, waar de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa onder vallen). De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.00 uur en vindt plaats in de Gehoorzaal van het Amphia Ziekenhuis, locatie Langendijk. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom.

lees verder

In mei heeft Amphia het meldcodeprotocol door 2 externe partijen met succes laten toetsen, waardoor het sinds kort te behalen landelijke Keurmerk Meldcode is behaald.

lees verder

Schildklier Organisatie Nederland (SON) organiseert samen met Amphia op 29 mei een informatiemarkt. Mensen met een schildklieraandoening en overige geïnteresseerden kunnen hier hun vragen stellen. De informatiemarkt wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur in de centrale hal van locatie Molengracht. Tussen 13.00 en 14.00 uur is ook de internist aanwezig om vragen te beantwoorden. Ook vragen via Twitter en Facebook worden beantwoord.

lees verder

Van 18 mei tot 18 juni 2015 organiseert het Amphia Ziekenhuis een Beweegmaand voor dialysepatiënten. Vanaf deze datum krijgen patiënten van hun behandelend nefroloog of verpleegkundig specialist dialyse/nefrologie beweging voorgeschreven. Voor de praktische uitvoering heeft het ziekenhuis de samenwerking gezocht met de CIOS-opleiding Goes-Breda en de opleiding fysiotherapie van Avans Hogeschool Breda.

lees verder

Het Amphia Ziekenhuis organiseert op dinsdag 12 mei 2015 op de locatie Molengracht tussen 10.00 en 16.00 uur een informatiemarkt over het voorkomen, krijgen en leven met de gevolgen van een beroerte. Amphia geeft samen met de samenwerkingspartners van de Stroke Service Breda (verschillende Geriatrische Revalidatiezorg instellingen van de regio, Revant en thuiszorg) en patiëntenverenigingen voorlichting over het tijdig herkennen van de symptomen van een beroerte en over behandel- en revalidatiemogelijkheden.

lees verder

Op dinsdag 28 april heeft Lars Bogers een unieke ItsieMe knuffel gekregen uit handen van Daisy de Bruijn, bedenker van ItsieMe. Lars is vier jaar en moet vanwege zijn ziekte regelmatig een dag of enkele nachtjes naar het ziekenhuis. Speciaal voor dit soort kinderen heeft Daisy het knuffeltje bedacht. Daisy: “De ItsieMe heeft een verwisselbaar stoffen hoofdje dat wordt bedrukt met een portretfoto. Zo krijgt het snuitje van dit lieve knuffelkonijn dus het gezicht van papa, mama, opa, oma of huisdier wat een kind altijd bij zich kan dragen”.

lees verder

Vandaag houdt longarts prof. dr. J.G.J.V. (Joachim) Aerts zijn oratie als bijzonder hoogleraar Pulmonale Oncologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens zijn oratie deelt hij zijn visie op het vakgebied.

lees verder
23 april 2015 -

"Wees lief voor jezelf, wees lief voor je partner en durf over je ziekte te praten. Kom uit de kast!" Aldus Barrie Stevens tijdens de voorlichtingsavond van het Amphia Ziekenhuis over leven met prostaatkanker. Zo’n 350 geïnteresseerden waren dinsdagavond 21 april te gast in het Amrath Hotel Brabant in Breda.

lees verder

Ieder jaar krijgen ruim 100.000 patiënten in ons land te horen dat zij een vorm van kanker hebben. In de toekomst neemt dit aantal verder toe. Ziekenhuizen en radiotherapie-instellingen in Zuidwest-Nederland hebben de handen ineengeslagen om patiënten de beste zorg te kunnen leveren, nu en in de toekomst. De samenwerking komt tot uiting in oncologisch netwerk EMBRAZE. Het doel is om door samenwerking de kwaliteit van zorg te verbeteren en de kans op genezing verder te vergroten. Daarnaast wil het netwerk de toegankelijkheid van zorg in de regio garanderen.

lees verder

Op woensdag 22 april 2015 organiseert de maatschap Orthopedie een gezondheidslezing en informatiemarkt over lage rugklachten en de behandelingen daarvan. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in het Kenniscentrum op locatie Molengracht. De avond start om 19.30 uur en wordt rond 21.45 uur afgesloten.

lees verder

Op 19 maart 2015 promoveerde Charlotte Krol, internist-endocrinoloog, aan de Universiteit van Leiden. Ze verdedigde daar haar proefschrift “pitfalls in the diagnosis and management of skeletal complications of liver transplantation”. Zij onderzocht skeletcomplicaties na levertransplantatie.

lees verder

Sinds kort zijn ook de specialisten van het Huid- en Lasercentrum actief op de locatie in Etten-Leur. Patiënten met acne of andere huidaandoeningen of patiënten die een intakegesprek voor het lasercentrum willen plannen kunnen hiervoor nu ook in Etten-Leur terecht.

lees verder

Gebruikt u geneesmiddelen bij een oncologische behandeling? Dan kan deze informatie mogelijk belangrijk voor u zijn. De onderstaande geneesmiddelen worden vanaf 1 januari 2015 uitsluitend door zorgverzekeraars vergoed als ze worden verstrekt door het ziekenhuis waar u onder behandeling bent.

lees verder

Op maandag 22 september verdedigt interventie-cardioloog W.J.M. Dewilde zijn proefschrift: “Optimal antplatelet & anticoagulant therapy in patients with oral anticoagulation in coronary stenting”.

lees verder