• Home >
  • Over Amphia

Over Amphia


Gisteren heeft kaakchirurg G. (Gertjan) Mensink zijn proefschrift naar bilaterale sagittale splijtings osteotomie (BSSO)  succesvol verdedigd. Mensink heeft onderzoek gedaan naar verschillende behandelmethoden.

lees verder

Wist u dat 1 op de 4 vrouwen te maken heeft met een verzakking? Veel vrouwen durven niet naar een huisarts te gaan omdat zij zich schamen voor hun klachten. Dat is zonde, want in heel veel gevallen is er iets aan te doen. Daarom organiseert het Bekkenbodemcentrum van het Amphia Ziekenhuis op donderdag 19 februari 2015 een informatieavond over verzakking. De lezing duurt van 18.30 tot 21.00 uur. De bijeenkomst vindt plaatst in de Gehoorzaal op locatie Langendijk in Breda. U bent van harte welkom. Toegang is gratis.

lees verder

De dialyseafdeling van het Amphia Ziekenhuis heeft opnieuw het kwaliteitscertificaat van Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector (HKZ) in ontvangst mogen nemen. Met dit keurmerk laat de afdeling zien dat er voortdurend gewerkt wordt aan het verder verbeteren van de kwaliteit van zorg voor dialysepatiënten. En dat voor het gehele zorgtraject: van de voorbereiding op dialyseren tot aan nazorg na een transplantatie. Het dialyseteam van Amphia ontving het HKZ-certificaat in 2002 als één van de eerste dialyseafdeling in een algemeen ziekenhuis in Nederland en heeft het sindsdien steeds weten te behouden.

lees verder

Vanaf januari 2015 houden gynaecologen van Amphia en verloskundigen uit de 1e lijn een gezamenlijk spreekuur voor zwangeren. Dit doen zij op de locatie van de 1e lijns-verloskundigenpraktijken. Door samen afspraken te maken over de zwangerschap en de bevalling, wordt voor de aanstaande moeder duidelijker wat het beleid is.

lees verder

In de regio West-Brabant is in het kader van het landelijk project NVVC Connect een start gemaakt met verdere verbetering van samenwerking en begeleiding aan patiënten die een acuut hartinfarct hebben doorgemaakt. Woensdag 14 januari kwamen cardiologen van de ziekenhuizen Amphia en Bravis, de huisartsen, ambulancevoorziening, het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ), de revalidatieartsen en de patiëntenverenigingen hiervoor bij elkaar.

lees verder

Patiënten met kanker die door het Amphia Ziekenhuis in Breda worden doorverwezen naar het Erasmus MC, kunnen in de nabije toekomst sneller voort met hun behandeling. Dat is te danken aan een ict-koppeling die tot stand is gebracht tussen beide ziekenhuizen, waardoor behandelend artsen van het Erasmus MC inzage krijgen in behandelplannen, lab-uitslagen en diagnostische beelden als ct-scans en mri-opnamen van het Amphia Ziekenhuis.  Het is voor het eerst dat ziekenhuizen uit twee verschillende regio’s patiëntgegevens kunnen gaan uitwisselen, uiteraard alleen met toestemming van de patiënt.

lees verder

Amphia is continu in beweging om ook in de toekomst de beste zorg te kunnen blijven leveren. Een van de ontwikkelingen is de start van de in company-opleiding tot oncologieverpleegkundige in samenwerking met Erasmus MC. In december 2014 zijn de eerste elf cursisten met de opleiding gestart. Het doel is om in vier jaar tijd 60 oncologieverpleegkundigen intern op te leiden. Qua omvang uniek in Nederland.

lees verder

In het Amphia Ziekenhuis wordt al een aantal jaren de workshop Look Good…Feel Better georganiseerd. Een workshop over uiterlijke verzorging voor mensen met kanker. Ook in 2015 maakt Stichting Roparun het mogelijk dat deze workshop maar liefst tien keer in Amphia kan worden aangeboden.

lees verder

Amphia en Siemens Healthcare  hebben een technologisch partnerschap gesloten voor de duur van vijftien jaar. De samenwerking zorgt ervoor dat Amphia als één van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen de komende jaren over de meest innovatie beeldvormende technieken kan beschikken. Hierdoor kan Amphia zijn ambities als toonaangevend ziekenhuis in de Brabantse regio blijven waarmaken en patiëntvriendelijke zorg van hoogwaardig niveau blijven leveren.

lees verder

De Stichting Amphia Ziekenhuis heeft longarts prof. dr. J.G.J.V. (Joachim) Aerts benoemd tot bijzonder hoogleraar Pulmonale Oncologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Amphia heeft de leerstoel voor ten minste vier jaar gevestigd bij de Rotterdamse universiteit.

lees verder

De Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) heeft Amphia afgelopen week officieel benoemd tot Klompvoetcentrum. Met de toekenning van dit predicaat toont Amphia aan de beste zorg te kunnen bieden aan kinderen met klompvoetjes en te voldoen aan strikte eisen.

lees verder

Gebruikt u geneesmiddelen bij een oncologische behandeling? Dan kan deze informatie mogelijk belangrijk voor u zijn. De onderstaande geneesmiddelen worden vanaf 1 januari 2015 uitsluitend door zorgverzekeraars vergoed als ze worden verstrekt door het ziekenhuis waar u onder behandeling bent.

lees verder

Eind september heeft de European Medicines Agency (EMA) een melding gedaan over een bijwerking van het medicijn interferon-bèta. De afgelopen weken zijn hierover ook artikelen verschenen op het MS-Web en in het magazine Medisch Contact.

lees verder