• Home >
  • Over Amphia

Over Amphia


Een gescheurde voorste kruisband betekende tot nu toe vaak het einde van een actief sportleven. Dankzij een nieuwe operatietechniek, de zogeheten Ligamys techniek, ziet de toekomst er rooskleuriger uit. Door in een vroeg stadium de gescheurde voorste kruisband samen met een soort draad terug te hechten kan de eigen voorste kruisband worden behouden. Een minder ingrijpende operatie, sneller herstel en grotere kans op optimale genezing tot gevolg.

lees verder

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseert het Amphia Ziekenhuis de Amphia Lintjesregen. Een initiatief waarmee het ziekenhuis mensen in het zonnetje zet die nét dat stapje extra zetten voor een kankerpatiënt. Ook dit jaar kunt u weer iemand nomineren die altijd klaarstaat voor een kankerpatiënt.

lees verder
21 augustus 2015 -

De bouwvak zit er bijna op. Dit betekent dat de gemeente vanaf maandag 24 augustus weer start met het herstraten van de Langendijk (gedeelte tussen de Graaf Hendrik III Laan en de Oranjeboomstraat). Zonder tegenslag duren de werkzaamheden tot eind oktober.

lees verder

Het Amphia Ziekenhuis heeft ook dit jaar weer het Vaatkeurmerk ontvangen uit handen van de Hart&Vaatgroep. Het Vaatkeurmerk 2015 geeft een gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de arteriële vaatzorg dan voorheen. Er wordt nu meer inzicht geboden in de zorg rondom behandelingen aan aneurysma en de halsslagader. De toekenning van het keurmerk laat zien dat de zorg rondom vaatchirurgie in Amphia goed georganiseerd is.

lees verder

Vandaag heeft BNDeStem een artikel gepubliceerd over de financiering van onze nieuwbouw. Graag geven wij hierop een nadere toelichting en nuancering. Want hoewel de inhoud op hoofdlijnen correct is, suggereren de koppen onterecht dat de nieuwbouw op de lange baan is geschoven.

lees verder

In de afgelopen maanden hebben verpleegkundigen van de afdeling Nefrologie in de vorm van een proeftuin geëxperimenteerd met nieuwe functieprofielen. Om te bepalen welke dagelijkse inzet van zorg nodig was, hebben zij gekeken naar de zorgzwaarte van de individuele patiënt. Hiervan is bekend dat deze in de toekomst steeds complexer wordt. Om de zorgzwaarte te bepalen, hebben zij gebruik gemaakt van een complexiteitsmeter. Het thema complexiteit is dan ook als kern aangegrepen om te bekijken op welke wijze het nieuwe mbo en hbo functieprofiel maximaal op waarde kan worden ingezet. Het resultaat is een toegesneden inzet van mbo en hbo opgeleide verpleegkundigen. Ook de noodzaak om in de toekomst op beide niveaus te excelleren is in de proeftuin bevestigd.

lees verder

Deze week is onze nieuwe hybride Hartcatheterisatiekamer (HCK) in gebruik genomen.

lees verder

Op 22 juni werd in Amphia voor de eerste keer een operatie aan de alvleesklier met de operatierobot uitgevoerd. De operatie verliep succesvol. Na vier dagen mocht de patiënte al naar huis. “Opereren met de robot is weer een sprong vooruit in de behandeling van kanker”, zegt George van der Schelling, een van de robot-chirurgen gespecialiseerd in de behandeling van alvleesklierkanker. We blijven ons ontwikkelen om patiënten met kanker aan de alvleesklier steeds beter te behandelen”.

lees verder

Op woensdag 8 juli ontving de kinderafdeling van Amphia een kinderkeukentje. Namens de Stichting Vrienden van Amphia overhandigde vicevoorzitter dr. P.J. (Pieter) Stijnen het speelgoed aan Sylvia Zoontjens en Martine Verduijn, pedagogisch medewerkers. Door deze gift hebben de jongere patiëntjes op de kinderafdeling extra afleiding tijdens hun bezoek aan het ziekenhuis.

lees verder

Onder het motto ‘Kanker verdient niemand. Een lintje wel!’ organiseert het Amphia Ziekenhuis dit jaar voor de vijfde keer de Amphia Lintjesregen. Een initiatief waarmee het ziekenhuis mensen in het zonnetje zet die nét dat stapje extra zetten voor een kankerpatiënt. Ook dit jaar kunt u weer iemand nomineren die altijd klaarstaat voor een kankerpatiënt. Aanmelden is mogelijk tot 8 september 2015 via www.amphia.nl/lintjesregen. U kunt ook een aanmeldkaart invullen die onder andere verkrijgbaar is bij de receptie van het ziekenhuis. De uitreiking van de lintjes vindt plaats op zaterdag 17 oktober 2015.

lees verder

Vanaf vandaag maakt de polikliniek Gynaecologie gebruik van de service “online een verzoek tot afspraak maken”. Via dit formulier op onze website kunt u een verzoek doen tot het maken, annuleren of wijzigen van een afspraak.

lees verder

In het Amphia Ziekenhuis werden vandaag bezoekers getrakteerd op een waterbidon, die zij kunnen vullen vanwege de warmte.

lees verder

Op dit moment komen er per jaar ongeveer 12.000 mensen naar de Spoedeisende Hulp (SEH) aan de Molengracht in Breda zonder verwijzing van de huisarts. Zij werden tot nu toe allemaal op de SEH geholpen. Ook de mensen die prima geholpen zouden kunnen worden door de huisarts. Daar komt op aandringen van de minister en de zorgverzekeraars vanaf 1 juni 2015 verandering in. Mensen die zich vanaf die datum zonder verwijzing van de huisarts melden bij de SEH, worden in principe terugverwezen naar de huisarts (tijdens kantooruren) of huisartsenpost.

lees verder