Sportgeneeskunde

De afdeling Sportgeneeskunde (SGA) is er voor sporters op alle niveaus; mensen die weer willen gaan beginnen met een sport, mensen die recreatief sporten en topsporters. Maar ook jongeren die willen starten met een sportopleiding of mensen die een sport beoefenen waarbij een gericht sportmedisch onderzoek verplicht is, kunnen bij de SGA van het Amphia Ziekenhuis terecht. De SGA is officieel gecertificeerd door de Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg.

Onderzoek en behandeling
Gezamenlijk spreekuur
Spreekuur in Goes
Spreekuur in Roosendaal
Blessures voorkomen
Kosten onderzoeken en consulten
Vergoedingen 2015
Afspraak maken
Specialisten

Onderzoek en behandeling

U kunt bij de SGA terecht voor:

  • preventief sportmedisch onderzoek (een sportkeuring);
  • sportmedisch consult, bijvoorbeeld bij een blessure.

Gezamenlijk spreekuur

Het Amphia Ziekenhuis kent ook een gezamenlijk sportspreekuur van de fysiotherapeut, de sportarts en de orthopedisch chirurg. Doordat alle disciplines aanwezig zijn, kan de best passende behandeling sneller worden bepaald. Een van deze specialisten kan u voor dit speciale spreekuur aanmelden.

Spreekuur in Goes

De sportarts van het Amphia Ziekenhuis is iedere woensdag van 9.00 tot 17.00 uur te vinden in het Sportpunt Zeeland in Goes. Zij voert ook hier alle aan sport gerelateerde keuringen uit, behandelt blessures en zet programma's op voor herstel. Er wordt samengewerkt met de naastgelegen CIOS-opleiding, maar andere mensen uit de regio kunnen hier ook terecht. Afspraken met de sportarts kunnen gemaakt worden via de polikliniek Sportgeneeskunde van het Amphia Ziekenhuis.

Spreekuur in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal

De sportartsen van het Amphia Ziekenhuis houden op maandagochtend en vrijdagochtend spreekuren in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Op vrijdagmiddag is daar een gezamenlijk sportspreekuur met de afdeling Orthopedie. Voor het maken van een afspraak op een van deze spreekuren kunt u bellen met (0165) 58 82 25. 

Meer informatie over de sportarts in Roosendaal.

Blessures voorkomen

Sporten is leuk en gezond. Maar er gaat wel eens iets mis. In Nederland raken jaarlijks 3,6 miljoen sporters geblesseerd. Ongeveer 38% van hen heeft medische hulp nodig van een huisarts, een EHBO of een fysiotherapeut. Het is dus belangrijk om blessures zo veel mogelijk te voorkomen. De afdeling Sportgeneeskunde geeft u graag advies over sportblessures en hoe u deze kunt voorkomen.

Kosten onderzoeken en consulten

In de folder leest u meer over de diensten van de afdeling Sportgeneeskunde. Hierin staan ook de kosten van de verschillende onderzoeken en consulten die de afdeling aanbiedt. 

Vergoedingen 2015

De sportmedische consulten en de sportkeuringen worden in vrijwel alle gevallen door de zorgverzekeraar vergoed. U dient wel aanvullend verzekerd zijn. Elke verzekeraar hanteert zijn eigen voorwaarden. Kijk in het overzicht vergoedingen en neem bij twijfel contact op met uw zorgverzekeraar. Sportgeneeskundige verrichtingen gaan niet ten koste van uw eigen risico. 

Afspraak maken

Op maandag, woensdag en donderdag zijn er afspraakspreekuren op de locatie Molengracht. Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk.

Polikliniek Sportgeneeskunde, locatie Molengracht: (076) 595 30 13. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Medisch specialisten

Dhr. A.M.W.W. Langenhorst

Specialisme Sportgeneeskunde
Functie Sportarts
Locatie Molengracht Breda
Aandachtsgebied
“Ik ben geboren in 1957 en studeerde medicijnen aan de VU te Amsterdam. Mijn grote belangstelling voor de sportgeneeskunde hangt nauw samen met mijn passie voor sport. Sportief de krachten meten en door een faire competitie tot (top)prestaties geprikkeld worden, dat principe spreekt mij erg aan. Ik heb bewondering voor individuen met een supertalent voor sport, maar breng ook veel respect op voor een ieder die hard moet werken om te presteren, ongeacht het niveau of de sport. Ik volg alle sporten maar wielrennen, rugby, judo, hockey en volleybal mogen rekenen op mijn speciale belangstelling. Binnen het SGA begeleid ik de spelers van volleybalteam Netwerk STV uit Tilburg en spelers van de eerste teams van Push en Breda hockey.”

Mevr. A.A.M. van Vegchel-Hindriks

Specialisme Sportgeneeskunde
Functie Sportarts
Locatie Molengracht Breda
Aandachtsgebied
“In juli 2011 ben ik afgestudeerd als sportarts. Zowel mijn basisopleiding als specialisatie heb ik gedaan in het UMC Utrecht. Tijdens de opleiding tot sportarts heb ik veel ervaring opgedaan met het uitvoeren van blessureconsulten en sportmedische onderzoeken op de polikliniek. Tegelijkertijd heb ik verschillende sportteams begeleid, zoals het dameselftal van de KNVB, dames zitvolleybalteam en het jong oranje team korfbal. Momenteel werk ik met veel plezier voor Amphia op verschillende locaties; Breda, Roosendaal (Franciscus) en Goes (sportpunt Zeeland) en ben ik nog steeds verbonden aan de korfbalbond.“

Gerelateerde content web part

Ziektebeelden

Onderzoeken & Behandelingen

Folders

Sportgeneeskunde in het nieuws