Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Telescoopkronen
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Telescoopkronen

Bij u is vandaag een telescoopprothese geplaatst, wij wensen u veel draagplezier en comfort bij deze erg mooie constructie.

In de beginfase bestaat de mogelijkheid dat de prothese heel strak over de telescoopkronen glijden. Het in en uitnemen van deze constructie kan makkelijker gaan als u de kapjes van de prothese instrijkt met een dunne olie dit kan bv. Slaolie/olijfolie zijn.

De prothese moet steeds worden aangedrukt NOOIT worden aangebeten anders kunnen de kapjes aan de binnenzijde van de prothese beschadigd worden.

De prothese nooit in 1 beweging te verwijderen u zal een wrikkende beweging moeten maken om deze los te krijgen dit kan door de prothese tussen duim en wijsvinger te omvatten of door de nagels en vingertoppen onder de rand van de prothese te zetten. (eventueel kunt u met een tissue meer grip op de prothese krijgen) Stapsgewijs kan dan voorzichtig de prothese worden uitgenomen.

Bij het inzetten van de prothese is het noodzakelijk deze steeds te bevochtigen.

Reiniging van de prothese met vloeibare zeep en een borstel. Tandpasta is hierbij uit den boze dit ook om beschadiging van telescoopkronen en prothese te voorkomen. Bij een bezoek aan de mondhygiëniste kan u best ook even vermelden dat er geen pasta tussen de binnen en buiten constructie van de telescoop mag zitten bij terug plaatsing van de prothese.

Tot slot
U heeft van ons het model waarop de prothese vervaardigd is meegekregen samen met pas sleutels en reserve prothese u dient deze zeer goed te bewaren.

Mocht u ooit problemen ondervinden of de prothese heeft een reparatie nodig gelieven deze spullen dan steeds mee te brengen.

Vragen?
Heeft u nog vragen na het lezen van deze folder? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling telefoonnummer [076] 595 30 42. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 17.00 uur.

Meer lezen over bijzondere tandheelkunde in Amphia?

Ga naar afdeling Centrum Bijzondere Tandheelkunde

Label