Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Pijngeneeskunde: Sweet onder CT
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Pijngeneeskunde: Sweet onder CT

Aangezichtspijn of trigeminusneuralgie is een zeer pijnlijke aandoening van het aangezicht, vooral aan één kant. Hierbij ontstaan vaak korte aanvallen van felle, schietende pijn in het gebied van de aangezichtszenuw.

Een behandeling van aangezichtspijn is een Sweet procedure waarbij we een patiënt, terwijl deze slaapt, met een naald door een gaatje in de schedel naar de zenuw die voor het oor ligt prikken. Dit wordt in Nederland en tot voor kort ook in Amphia uitgevoerd onder röntgen. In samenwerking met interventieradioloog Dr. Imani voeren wij de behandeling sinds 2022 alleen nog uit onder CT. Dit is een veel nauwkeurigere manier van plaatjes maken van het hoofd, waardoor we veel nauwkeuriger en met minder risico de naald op de juiste plek kunnen plaatsen.

Label