Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Breast Trial
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Breast Trial

De afdeling Plastische Chirurgie van Amphia neemt deel aan actueel wetenschappelijk onderzoek. Op dit moment aan het Breast Trial onderzoek en het vervolg daarop: Breast-II

Dit zijn beide onderzoeken naar een techniek waarmee vetcellen met liposuctie kunnen worden opgezogen en daarna geïnjecteerd in de borstregio. Zo kan er na een borstamputatie een volledige nieuwe borst worden gemaakt. Dit wordt ook wel lipofilling of autologe vet transplantatie (AFT) genoemd.

De AFT behandeling bestaat uit drie stappen, die herhaald kunnen worden totdat een volledige borst is ontstaan:

  1. Een vacuüm apparaat, een soort zuignap voor over de borst (EVE-bra), bereidt de transplantatie van het eigen vetweefsel voor. Om een maximaal resultaat te bereiken moet dit apparaat twee weken lang 10 uur per dag gedragen worden. Vrijwel alle vrouwen kiezen ervoor om het ’s nachts te dragen.
  2. Het transplanteren van vetcellen naar de borstregio. Dit gebeurt onder algehele narcose op de operatiekamer. Uit de buik, heup of bovenbeenregio’s wordt vetweefsel geoogst middels fijnzinnige liposuctie. Deze vetcellen worden vervolgens gezuiverd en in de borstregio geïnjecteerd (AFT).
  3. De vacuüm BH wordt nogmaals twee weken gedragen om de ingroei van de getransplanteerde vetcellen te stimuleren. Om de plek waar het vetweefsel vandaan is gehaald, wordt twee tot vier weken drukkleding gedragen, bijvoorbeeld door middel van een buikband of een strakke broek.

AFT is een zeer veelbelovende techniek omdat het minder invasief is dan de huidige eigen weefsel technieken en zeer natuurlijke resultaten kan geven. Een nadeel is dat er met deze techniek per keer een beperkte hoeveelheid vetweefsel kan worden getransplanteerd, waardoor er gemiddeld 3-4 kortere ingrepen voor nodig zijn om een volledige nieuwe borst te maken. Wilt u meer informatie?

Ga naar The Breast Trial

Meer lezen over plastische chirurgie in Amphia?

Ga naar afdeling Plastische Chirurgie

Label