Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
Actigrafie
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Actigrafie

Met een actigraaf (Actiwatch®) meten we uw rust- en activiteitenpatroon. U draagt deze minicomputer simpelweg als een horloge om uw pols. De ingebouwde sensor is gevoelig voor bewegingen. Het aantal bewegingen geeft aan hoe actief u bent. Deze informatie wordt in het geheugen van de actigraaf opgeslagen.

Dankzij de actigraaf kunnen we objectief de slaapstoornissen meten die gepaard gaan met een verstoord slaap-waakritme. De actigraaf houdt twee weken achtereen uw dagelijkse bewegingen bij. Dit is voldoende om uw slaap-waakpatroon te kunnen beoordelen. Dit kan ons helpen bij het stellen van de diagnose. Het onderzoek is niet belastend of pijnlijk.

Voorbereiding
Voor dit onderzoek is geen speciale voorbereiding nodig. U krijgt nadere uitleg van de laborant wanneer u de actigraaf komt ophalen bij het Slaapcentrum op de Locatie Molengracht. U tekent daarbij een bruikleenovereenkomst. Het onderzoek vindt verder thuis plaats.

Onderzoek
Vanaf het moment van ophalen tot aan het inleveren draagt u de Actiwatch® dag en nacht aan een van uw polsen. Bij het douchen, baden, zwemmen en bij fysieke (contact)sporten doet u de actigraaf tijdelijk af.Tijdens het hele onderzoek houdt u een waak-slaapdagboekje bij. U kunt tijdens het onderzoek gewoon uw normale bezigheden uitvoeren.

Uitslag
De uitslag van het onderzoek krijgt u van de specialist op de polikliniek. 
Omdat de verwerking van de informatie wat tijd in beslag neemt, is deze afspraak meestal pas enkele weken na het onderzoek.

Lees meer over het Slaapcentrum via onderstaande knop.

Ga naar het Slaapcentrum