Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
Sportkeuring
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Sportkeuring

Met een sportkeuring (ook wel sportmedisch onderzoek) worden mogelijke gezondheidsrisico's in kaart gebracht en krijgt u advies op maat over sportkeuze en conditieverbetering. Dit onderzoek is geschikt voor beginnende sporters tot ervaren sporters, maar ook voor mensen met een chronische aandoening. Sport en bewegen is onderdeel van een gezonde leefstijl en in geval van ziekte kan het ondersteunend zijn bij het herstel. Onze sportarts kan u hierin begeleiden.

Voor wie is een sportkeuring?
Een sportkeuring kan aanbevolen worden voor een wedstrijd of evenement waaraan u wilt deelnemen. Bijvoorbeeld de VeVa opleiding stelt een sportmedisch onderzoek verplicht. Ook organisaties die wielerevenementen in het buitenland organiseren kunnen vragen om een keuringsbewijs, denk aan cyclosportive La Marmotte of Alpe d’Huzes.

Daarnaast kunt u een sportkeuring aanvragen wanneer u nieuwsgierig bent naar hoe uw conditie is ten opzichte van leeftijdgenoten. Of als u uw trainingszones wilt weten of op een verantwoorde manier wilt sporten. Ook voor sporters die merken dat hun conditie achteruitgegaan is of slechter herstellen na inspanning wordt een sportmedisch onderzoek aanbevolen.

Daarnaast zijn er keuringen op maat voor diverse opleidingen of evenementen, zoals:

  • recreatief duiken
  • circus- en dansopleiding
  • auto/motorsport licentie
  • zweefvliegkeuringen (niet LAPL)
  • parachute/paraglide keuring
  • keuringen voor deelname aan diverse evenementen in binnen- en buitenland (bijvoorbeeld Maratona de Dolomites).

Wilt u weten welke keuring voor u geschikt is? Raadpleeg dan de keuringswijzer via sportkeuring.sportzorg.

Afspraak maken

Voor een sportmedisch onderzoek heeft u geen verwijzing nodig. U kunt dus direct een afspraak maken. Voor contactgegevens gaat u naar de pagina van Sportgeneeskunde.

Bij afmelding binnen 24u vooraf aan de afspraak zullen er geen kosten in rekening gebracht worden.

Ga naar Sportgeneeskunde
Arts onderzoekt patiënt op fiets

Wat kost een onderzoek?

Een sportkeuring wordt meestal alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden.

Samenwerkingen

De afdeling sportgeneeskunde van het Amphia is in het bezit van het SCAS-certificaat. Dit certificaat laat zien dat onze sportartsen voldoen aan de nieuwste kwaliteitseisen in de sportgezondheidszorg.

De afdeling is aangesloten bij de Federatie van SportMedische Instellingen (FSMI).

Meer informatie voor u

Meer lezen over Sportgeneeskunde?

Ga naar afdeling Sportgeneeskunde