Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
Welkom op route 52B
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Welkom op route 52B

Inleiding
Hartelijk welkom op afdeling urologie/gynaecologie route 52B. Het team doet er alles aan doen om uw verblijf hier zo aangenaam mogelijk te maken.

Eerst verantwoordelijk verpleegkundige
Op deze afdeling/route 52B wordt gewerkt met een eerst verantwoordelijk verpleegkundige. Dit betekent dat één verpleegkundige verantwoordelijk is voor de coördinatie en uitvoering van de verpleegkundige zorg van uw opname tot ontslag uit het Amphia Ziekenhuis.

Op de opnamedag krijgt u uw eerstverantwoordelijk verpleegkundige toegewezen. U maakt indien mogelijk deze dag gelijk persoonlijk kennis met hem/haar. Deze verpleegkundige is uw aanspreekpersoon gedurende uw verblijf op de afdeling/route 52B en stelt zo nodig in samenspraak met u het verpleegplan op (dit is het digitaal vastleggen, evalueren en bijstellen van afspraken over uw verzorging en verpleging).

Wanneer uw verpleegkundige niet aanwezig is, wordt de verzorging overgenomen door een waarnemend verpleegkundige die per dienst wordt toegewezen. Zij zijn herkenbaar aan het witte uniform en naamplaatje met functie 'verpleegkundige' erop.

Leerling verpleegkundige/stagiaire
Op de Unit werken en leren ook leerlingen en stagiaires. Zij zijn nog geen gediplomeerd verpleegkundigen maar in opleiding tot verpleegkundige. Zij werken onder supervisie van een verpleegkundige die de leerling/stagiaire ondersteund en begeleid tijdens zijn/haar leerproces. Zij zijn herkenbaar aan het witte uniform en naamplaatje met functie 'leerling verpleegkundige' of 'stagiaire' erop.

Meewerkend teamleidinggevende
De afdeling/route 52B heeft één meewerkend teamleidinggevende. De meewerkend teamleidinggevende geeft aansturing aan personeel op de afdeling/route 52B.

De meewerkend teamleidinggevende draagt zorg voor de verpleegkundige visite. Dit houdt in dat ze met u een gesprek aan gaat als u meer dan vijf dagen op de afdeling verblijft en/of er vanuit u behoefte is om de gang van zaken betreffende uw verblijf en zorgverlening te bespreken.

Zij zijn herkenbaar aan het witte uniform en naamplaatje met functie 'meewerkend teamleidinggevende' erop.

Service assistenten
De service assistenten verzorgen de huishoudelijke schoonmaak van kamers, badkamers, toiletten, etc. op de afdeling. Verder ondersteunen zij de verpleegkundigen met werkzaamheden zoals o.a. bedden dekken, meelopen naar de operatiekamer en halen van materialen. Ook staan zij open voor een vrijblijvend praatje met u als ze op uw kamer bezig zijn. Zij zijn herkenbaar aan het blauwe uniform met een naamplaatje met de functie 'service assistent' erop.

Gastvrouwen
De gastvrouwen verzorgen de maaltijden en de drinkrondes op de afdeling/route 52B. Zij nemen uw wensen op en ondersteunen met het kiezen van de juiste voeding. Ook helpen ze bij het klaarmaken van de maaltijd mocht u dit zelf niet kunnen. Verder hebben de gastvrouwen nauw contact met de verpleegkundige en diëtiste. Ook kunnen de gastvrouwen u ondersteunen bij het aanvragen van telefoon en tv bij uw bed en het gebruik van een kluisje. Zij zijn herkenbaar aan het rode uniform met een naamplaatje met de functie 'gastvrouw' erop.

Urologen
Er zijn zeven urologen in Amphia. Zij lopen elk één dag per week artsenvisite samen met de arts assistenten en de zaalarts.
Tijdens de artsenvisite bespreken zij uw herstel en behandeling met u en indien van toepassing worden er uitslagen van onderzoeken aan u verteld. Verder is het streven van de uroloog die u heeft geopereerd om u op de dag van de operatie te zien en/of te spreken. Elke avond worden bijzonderheden van de opgenomen patiënten besproken in een overleg met de arts assistenten, zaalarts en urologen.

De artsenvisite vindt elke ochtend plaats tussen 8.15 en 9.30 uur. In de weekenden wordt er in de loop van de ochtend visite gelopen, dan is er geen vaste tijd.

De uroloog is herkenbaar aan een lange witte jas en naamplaatje.

Arts assistenten in opleiding/zaalarts
Op de afdeling/route 52B wordt er gewerkt met arts assistenten in opleiding tot uroloog en arts assistenten niet in opleiding. Zij zijn tijdens de dagelijkse artsenvisite aanwezig. U kunt tijdens de visite vragen stellen over uw behandeling. Als de familie vragen heeft of u heeft zelf behoefte aan een uitgebreider gesprek, is het prettig een apart gesprek te plannen. Er is dan meer tijd om uw vragen rustig te beantwoorden.

Zij zijn herkenbaar aan een lange witte jas en naamplaatje.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met de assistent of uw behandelend specialist van de polikliniek Urologie.
T (076) 595 10 26

Meer lezen over urologie bij Amphia?

Ga naar afdeling Urologie