Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Annature lanceert app voor betrouwbare zwangerschapsinformatie
Aanmaakdatum:

Annature lanceert app voor betrouwbare zwangerschapsinformatie

Annature Geboortezorg lanceert de unieke app MediMapp waarin zwangere vrouwen op maat gemaakte voorlichting krijgen. Het maakt daarbij niet uit of zij bij de verloskundige of gynaecoloog onder controle is.

MediMapp is een betrouwbare app waarin zwangeren relevante informatie kunnen vinden, zoals afspraakgegevens en partnerinformatie. Daarnaast staat er informatie in de app die gebaseerd is op drie zorgpaden (fysiologisch, medisch en tweeling). Deze informatie kan aangevuld worden met medische indicaties. Een grote winst voor de zwangere, haar partner én de zorgprofessional.

Zwangere vrouwen zijn met de MediMapp vollediger geïnformeerd op een interactieve en aantrekkelijke wijze. Uit onderzoek blijkt dat wanneer de zwangere en haar partner onvoldoende geïnformeerd zijn dit hen minder in staat stelt zelf regie te nemen in het zwangerschapstraject. Dit kan leiden tot controleverlies of angst. In de app is ook aandacht voor preventieve gezondheidszorg en leefstijlinterventies, welke belangrijk zijn tijdens en na de zwangerschap.

Meer tijd
Zwangeren kunnen zich met behulp van de app voorbereiden voor hun afspraak bij de verloskundige of gynaecoloog. Hierdoor is er in de spreekkamer nu meer tijd voor het beantwoorden van gerichte vragen. Afspraakinformatie zorgt ervoor dat de zwangere in een oogopslag ziet waar en met wie zij een afspraak heeft, of dit nu bij de fysiologisch (eerstelijns) verloskundige; de echoscopiste van echocentrum Focus of de arts in Amphia is.

Ook voor de partner is er aandacht in de app. Zo wordt er informatie gegeven over erkenning, partnerverlof, kinderopvang en op welke manier hij/zij de zwangere vrouw kan ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. De app is vanaf nu beschikbaar voor zwangeren die in zorg zijn bij Annature. Installeren kan met DigID en het bezit van een mijnAmphia account.

Klik hier voor meer informatie

Label