Header afbeelding

Een nieuwe heup voor Robert

Robert (73): "Terwijl deze zomer veel van mijn vrienden een mooie reis door Europa maakten, had ik een "all-inclusive heupvervanging tour" geboekt. Deze twee-dagen-deal was inclusief eten, drinken, accommodatie en een hagelnieuwe glimmende heupprothese. We kwamen vroeg aan, op een donkere, koude morgen en het ziekenhuis was nog maar net wakker. Ik checkte in bij de receptie en kon naar mijn kamer. Binnen no-time was ik omgekleed in de traditionele operatiekleding en al snel ging ik richting het operatiecomplex. In de operatiekamer viel ik al snel in slaap.

Ik werd wakker alsof ik net het beste vrijgezellenfeest achter de rug had. Gelukkig maakte het ijsje dat ik op de recovery kreeg veel goed, en in de avond maakte ik al mijn eerste wandeling door de hal van de afdeling met de vriendelijke verpleegkundige in opleiding Yvonne. De volgende ochtend mocht ik alweer naar huis.

Dat was inmiddels een week geleden, en het gaat goed met me. Ik moet eerlijk zijn dat ik alleen maar bewondering en waardering heb voor het personeel. Ondanks dat het min of meer een lopende band was waar er ongeveer 40 patiënten die dag werden geopereerd, en ondanks de steeds veranderende stroom van patiënten in verschillende stadia van voorbereiding of recovery, waren zij efficiënt, behulpzaam, vriendelijk en dat alles met persoonlijke aandacht.

Nu, een week verder, gaat het goed. Ik loop, al is het met krukken, maar de pijn valt reuze mee. Ik ben zeker nog niet waar ik wil zijn maar dat is normaal in deze fase van het herstel. Ik heb in de kelderbox van mijn appartement drie soorten fietsen hangen die wachten tot ik weer op ze kan rijden. Ik ben er nog niet aan toe dat ik alleen nog maar rustige stukjes wandel in het park of rustig aan langs de Rijn fiets. Ik zoek nog steeds nieuwe en verschillende fysieke uitdagingen. En laat ik eerlijk zijn, het biertje naderhand smaakt toch lekkerder na een flinke fietstocht."