Header afbeelding

Knie

Snel weer op de been

Bij de Orthopedische kliniek Amphia staat elke dag een team van ervaren medisch specialisten en verpleegkundigen voor u klaar. Zij heten u welkom en bieden hoogwaardige zorg in een aangename, gastvrije omgeving. En mochten zich toch onverwachts complicaties voor doen, dan bent u verzekerd van de zorg die in het ziekenhuis in Breda wordt geboden.

Behandelingen

Heeft u last van uw knie? Wij bieden verschillende behandelingen aan die u snel weer op de been helpen. In dit overzicht vindt u enkele veel voorkomende behandelingen. Ook als u andere knieklachten hebt, kunt u bij ons terecht. Wij onderzoeken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Correctie van de kniestand

Door slijtage of beschadiging kan de gladde laag kraakbeen in uw knie aangetast raken. Hierdoor wordt het bewegen en belasten van uw knie steeds pijnlijker. Wanneer de slijtage maar aan één kant zit, dan kan uw orthopeed een standscorrectie van uw been uitvoeren.

Gescheurde voorste kruisband

De voorste kruisband ligt midden in het kniegewricht. Hij zorgt ervoor dat uw onderbeen tijdens het lopen en bij draaibewegingen niet naar voren schiet. Wanneer uw kruisband gescheurd is, voelt uw knie instabiel en onbetrouwbaar aan. Wij kunnen dan een reconstructie uitvoeren.

Kijkoperatie van de knie

Wanneer u knieklachten heeft, kan een kijkoperatie (arthroscopie) een oplossing zijn. Daarbij beoordeelt de orthopedisch chirurg uw kniegewricht van binnen. In de meeste gevallen kan hij deze afwijkingen tijdens de ingreep verhelpen.

Knieprothese

Door slijtage of beschadiging kan de gladde laag kraakbeen in uw kniegewricht aangetast raken. Hierdoor krijgt u knieklachten: het bewegen en belasten van uw knie wordt steeds pijnlijker. U kunt dan kiezen voor een knieprothese.

Keuzehulp bij knieslijtage

Rijksoverheid heeft een keuzehulp ontwikkeld die u kan helpen om inzicht te krijgen welke behandeloptie voor u het beste is bij knieslijtage. Klik op de onderstaande link om naar de consultkaart te gaan en te kijken welke behandeling het beste bij u past. U kunt dit natuurlijk ook altijd met een van onze orthopedisch chirurgen bespreken tijdens uw bezoek. 
 

Ervaringen

Benieuwd wat u te wachten staat? Deze mensen werden eerder behandeld bij de Orthopedische kliniek Amphia. Ze vertellen u graag hoe ze dat ervaren hebben.

Mevrouw Van der Pol kon snel naar huis met een nieuwe knie

Mevrouw Van der Pol

“Vier uur later kwam de fysiotherapeut al langs om een stukje met me te lopen. Voor ik het wist stond ik naast mijn bed en heb ik met krukken de gang op en neer gewandeld."

Kniespecialisten

Alle medisch specialisten van de Orthopedische kliniek Amphia zijn gespecialiseerd in een deel van de orthopedische zorg. Doordat zij in gespecialiseerde, vaste teams werken en vaak dezelfde behandelingen uitvoeren, hebben zij een ruime expertise opgebouwd. Kniebehandelingen worden uitgevoerd door de volgende specialisten: