Header afbeelding

Mevrouw Van der Pol kreeg een nieuwe knie

In twaalf uur weer thuis met een nieuwe knie 

“Ik kan het iedereen aanraden”

’s Morgens om zeven uur je melden bij het ziekenhuis en ’s avonds om zeven uur naar buiten stappen met een nieuwe knie. Het is sinds kort mogelijk bij Amphia, dankzij nauwe samenwerking tussen de medisch specialist, verpleegkundige en fysiotherapeut. Het grote voordeel voor de patiënt is dat hij snel naar huis kan om in de vertrouwde omgeving te revalideren. 

Lenie van der Pol uit Raamsdonksveer was in Amphia de eerste patiënt die in een dagbehandeling een halve knieprothese kreeg. “Vier jaar geleden had ik een klein ongelukje, waarbij ik mijn knie beschadigde. De dokter adviseerde me een prothese, maar dat wilde ik toen niet. Daarvoor had ik te weinig last. Tot vorig jaar september. Toen ging het echt niet meer, ik kon geen stuk meer wandelen”, vertelt Lenie. 

Halve knieprothese

In Amphia kwam zij onder behandeling van orthopedisch chirurg Rutger van Geenen. “Hij liet mij aan de hand van de foto’s zien dat het kraakbeen in de helft van mijn rechterknie niet goed meer was. In de andere helft nog wel. Hij stelde dan ook voor een halve knieprothese te nemen. Na een hele goede uitleg, heb ik daarvoor gekozen. In dat gesprek vroeg hij bovendien of ik iets voelde voor een dagbehandeling. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het sprak mij enorm aan om dezelfde dag weer thuis te kunnen zijn.” 

Lopen

Maandagmorgen 1 december meldde Lenie zich om zeven uur bij het ziekenhuis in Oosterhout. De operatie duurde ruim een uur. “Vier uur later kwam de fysiotherapeut al langs om een stukje met me te lopen. Voor ik het wist stond ik naast mijn bed en heb ik met krukken de gang op en neer gewandeld. Ook zijn we meteen de trap op en meer gegaan. Terug op de kamer zei de fysiotherapeut dat ik weer op bed moest gaan zitten. Ik zette de krukken bij de wastafel en liep naar m’n bed. ‘Vergeet je niet iets?’, vroeg de therapeut. Ik had helemaal niet meer aan de krukken gedacht. Twee uur later kwam de fysiotherapeut terug. Weer de gang op en de trap op en neer. Dat ging goed. Na nog wat laatste testen kon ik om zeven uur ’s avonds naar huis.” 

Begeleiding

Lenie is zeer te spreken over de begeleiding door Amphia. “Twee weken voor de operatie heb ik uitgebreide uitleg gekregen. Dat was heel fijn. Zo wist ik precies wat me tijdens en na de operatie te wachten stond. ’s Avonds na de operatie belde dokter Van Geenen nog persoonlijk op om te vragen hoe het ging. De fysiotherapeut van het ziekenhuis kwam de volgende ochtend bij mij thuis om oefeningen te doen. En op vrijdag kwam mijn eigen fysiotherapeut. Dankzij een snel herstel kon daarna al zelf naar de praktijk komen.” 

Aanraden

Een dagbehandeling kan ze iedereen aanraden. “Het grote voordeel was dat ik dezelfde dag naar huis kon. Daar was alles in kerstsfeer, waar ik nu nog meer van heb kunnen genieten. Je bent toch het liefst in je eigen omgeving. Mocht het ooit nodig zijn, dan kies ik weer voor een dagbehandeling en… voor dezelfde chirurg!”

Knie behandelingen

Heeft u net als mevrouw Van der Pol last van uw knie? Wij bieden verschillende behandelingen aan die u snel weer op de been helpen.

Afspraak maken

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of maak meteen een afspraak.