Header afbeelding

Nieuws

donderdag 10 oktober 2019
Last van uw heup, knie of voet? Na het succes van vorig jaar organiseert de Orthopedische Kliniek Amphia met vele andere zorgverleners nogmaals de heup, knie en voet markt. Deze markt vindt plaats op 7 november 2019 bij Amphia locatie Pasteurlaan te Oosterhout. U kunt zich laten informeren, adviseren, een sapje drinken en meedoen aan allerlei activiteiten. U bent van harte welkom tussen 19:00 – 21:00 uur, toegang en parkeren zijn gratis.
Lees meer
dinsdag 4 juni 2019
Tijdens een feestelijke sleuteloverdracht heeft het Bouwconsortium FourCare het nieuwe ziekenhuis officieel overgedragen aan de raad van bestuur van Amphia. Na drie jaar bouwen staat er een hypermodern ziekenhuis waarin samen met het bestaande ziekenhuis 4.500 medewerkers en medisch specialisten op één locatie in Breda gaan samenwerken. Naast goede patiëntenzorg helpt de 80.000 m2 nieuwbouw invulling te geven aan de behoefte van toekomstbestendige zorg. Ook ontstaat er ruimte voor nieuwe, flexibele zorgconcepten waarin de samenwerking met zorgpartners in de regio centraal staan.
Lees meer
maandag 15 april 2019
Amphia is vanaf vandaag, maandag 15 april 2019, volledig rookvrij. Dit geldt voor alle locaties; Molengracht en Langendijk in Breda en Pasteurlaan in Oosterhout. Amphia-medewerkers roken vanaf 1 januari 2019 niet meer op Amphia terrein. Vanaf vandaag vraagt Amphia ook aan patiënten en bezoekers om niet meer te roken. Daarmee dragen we bij aan een gezonde omgeving voor onze patiënten, bezoekers en medewerkers.
Lees meer
maandag 2 oktober 2017
Borstkanker, ook wel mammacarcinoom genoemd, is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Maar ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Omdat heel veel mensen door deze ziekte getroffen worden, vroeg Amphia tijdens de Singelloop op zondag 1 oktober 2017 extra aandacht voor borstkankerpatiënten en hun naasten.
Lees meer
dinsdag 18 april 2017
Op woensdag 10 mei 2017 organiseert Amphia Orthopedie het eerste knie- en heupcafé voor mensen die meer willen weten over een knie- of heupbehandeling gerelateerd aan artrose en protheses. Tijdens het knie- en heupcafé worden kennis en ervaringen gedeeld en kunnen vragen worden gesteld aan experts van Amphia Orthopedie. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in het Kenniscentrum op locatie Molengracht.
Lees meer
vrijdag 28 oktober 2016
Denise Eygendaal heeft op vrijdag 28 oktober de Guildal memorial lecture mogen verzorgen in Kopenhagen. Het verzorgen van deze lezing is een onderscheiding die is voorbehouden aan een select gezelschap. De Deense orthopedische vereniging is in 1976 gestart met de Guildal Memorial Lectures. Eygendaal is de eerste Nederlands orthopedisch chirurg die is toegevoegd aan deze erelijst. Zij ontvangt deze erkenning voor haar wetenschappelijk werk op het gebied van de elleboog.
Lees meer
dinsdag 27 september 2016
Bij de Orthopedische Kliniek staat gezondheid van patiënten voorop. Het is ons doel om mensen zo snel en goed mogelijk weer in beweging te krijgen. Samen in beweging is dan ook ons motto. Daarom steunen wij de 40 van Breda en kunnen lopers op zondag 2 oktober tijdens de Singelloop rekenen op ons advies en hulp. Bijvoorbeeld bij blessure preventie.
Lees meer
maandag 5 september 2016
Stamcellen nieuwe spieren laten maken; in de toekomst kan dit één van de behandelmethoden zijn voor zenuwletsel. Bouke Duijnisveld, orthopeed in opleiding bij de Orthopedische kliniek van Amphia, deed onderzoek naar diverse behandelmethoden van letsel aan de ‘Plexus bracialis’. Dit is de Latijnse naam voor het zenuwvlechtwerk in de bovenkant van de arm.
Lees meer
woensdag 6 juli 2016
Het Landelijk Schakelpunt (LSP) biedt een beveiligd netwerk waarbinnen zorgverleners medische gegevens kunnen uitwisselen. Met ingang van 1 juli is het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van Amphia aangesloten op het LSP. De ziekenhuisapotheek van Amphia kan nu medicijngegevens van opgenomen patiënten via het LSP opvragen bij stadsapotheken.
Lees meer