Header afbeelding

Nieuws

maandag 29 oktober 2018
Last van uw heup, knie of voet? Donderdagavond 22 november 2018 organiseert de Orthopedische kliniek Amphia met vele andere zorgverleners de Heup, knie en voet markt. Deze markt vindt plaats op de Amphia-locatie Pasteurlaan te Oosterhout. U kunt zich laten informeren, adviseren, een sapje drinken en meedoen aan allerlei activiteiten. U bent van harte welkom tussen 19:00 – 21:00 uur, toegang en parkeren zijn gratis.
Lees meer
woensdag 23 mei 2018
Op donderdag 7 juni organiseert Amphia Orthopedie i.s.m. Zorghotel Merlinde het orthopedisch praatcafé voor mensen die meer willen weten over knie- of heupaandoeningen. Tijdens het praatcafé worden kennis en ervaringen gedeeld en kunnen vragen worden gesteld aan experts van Amphia Orthopedie. De bijeenkomst duurt van 18.45 uur tot 21.30 uur en vindt plaats in zorghotel Merlinde te Breda.
Lees meer
maandag 2 oktober 2017
Borstkanker, ook wel mammacarcinoom genoemd, is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Maar ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Omdat heel veel mensen door deze ziekte getroffen worden, vroeg Amphia tijdens de Singelloop op zondag 1 oktober 2017 extra aandacht voor borstkankerpatiënten en hun naasten.
Lees meer
dinsdag 18 april 2017
Op woensdag 10 mei 2017 organiseert Amphia Orthopedie het eerste knie- en heupcafé voor mensen die meer willen weten over een knie- of heupbehandeling gerelateerd aan artrose en protheses. Tijdens het knie- en heupcafé worden kennis en ervaringen gedeeld en kunnen vragen worden gesteld aan experts van Amphia Orthopedie. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.30 uur en vindt plaats in het Kenniscentrum op locatie Molengracht.
Lees meer
vrijdag 28 oktober 2016
Denise Eygendaal heeft op vrijdag 28 oktober de Guildal memorial lecture mogen verzorgen in Kopenhagen. Het verzorgen van deze lezing is een onderscheiding die is voorbehouden aan een select gezelschap. De Deense orthopedische vereniging is in 1976 gestart met de Guildal Memorial Lectures. Eygendaal is de eerste Nederlands orthopedisch chirurg die is toegevoegd aan deze erelijst. Zij ontvangt deze erkenning voor haar wetenschappelijk werk op het gebied van de elleboog.
Lees meer
dinsdag 27 september 2016
Bij de Orthopedische Kliniek staat gezondheid van patiënten voorop. Het is ons doel om mensen zo snel en goed mogelijk weer in beweging te krijgen. Samen in beweging is dan ook ons motto. Daarom steunen wij de 40 van Breda en kunnen lopers op zondag 2 oktober tijdens de Singelloop rekenen op ons advies en hulp. Bijvoorbeeld bij blessure preventie.
Lees meer
maandag 5 september 2016
Stamcellen nieuwe spieren laten maken; in de toekomst kan dit één van de behandelmethoden zijn voor zenuwletsel. Bouke Duijnisveld, orthopeed in opleiding bij de Orthopedische kliniek van Amphia, deed onderzoek naar diverse behandelmethoden van letsel aan de ‘Plexus bracialis’. Dit is de Latijnse naam voor het zenuwvlechtwerk in de bovenkant van de arm.
Lees meer
woensdag 6 juli 2016
Het Landelijk Schakelpunt (LSP) biedt een beveiligd netwerk waarbinnen zorgverleners medische gegevens kunnen uitwisselen. Met ingang van 1 juli is het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van Amphia aangesloten op het LSP. De ziekenhuisapotheek van Amphia kan nu medicijngegevens van opgenomen patiënten via het LSP opvragen bij stadsapotheken.
Lees meer
vrijdag 10 juni 2016
Op donderdag 9 juni 2016 opende Amphia in Oosterhout officieel haar deuren van de Orthopedische kliniek Amphia. De kliniek biedt zorg aan patiënten die een minder complexe orthopedische behandeling nodig hebben. Korte toegangstijden, innovatieve behandelingen en de kennis en kunde van een specialistisch opleidingsziekenhuis als vangnet, vormen de kracht van de kliniek. Tijdens de openingsceremonie lanceerden de behandelend orthopeden feestelijk de nieuwe website www.orthopedische-kliniek.nl.
Lees meer