Header afbeelding

EPD per 1 juli aangesloten op Landelijk Schakelpunt (LSP)

woensdag 6 juli 2016
Het Landelijk Schakelpunt (LSP) biedt een beveiligd netwerk waarbinnen zorgverleners medische gegevens kunnen uitwisselen. Met ingang van 1 juli is het Elektronisch Pati├źnten Dossier (EPD) van Amphia aangesloten op het LSP. De ziekenhuisapotheek van Amphia kan nu medicijngegevens van opgenomen pati├źnten via het LSP opvragen bij stadsapotheken.
Om gegevensuitwisseling met de ziekenhuisapotheek van Amphia mogelijk te maken moet u eerst zelf toestemming geven aan uw eigen apotheek. Dit geldt voor iedere apotheek waar u medicijnen haalt. Uw apotheek heeft een formulier dat u ter plekke in kan vullen. U kunt ook online toestemming geven op www.ikgeeftoestemming.nl.

U kunt er op vertrouwen dat niet iedereen uw gegevens kan inzien. Het LSP beschikt over beveiligingscertificaten en het systeem controleert of de inzage rechtmatig is. Er kan altijd achterhaald worden wie uw gegevens wanneer heeft opgevraagd. U kunt hiervan een inzage-overzicht opvragen.

U bent niet verplicht om toestemming te geven voor inzage via het LSP. In dat geval vragen wij u een actueel overzicht van uw medicijnen op te vragen bij uw apotheek. U kunt dit overzicht meenemen op de dag van opname. Wilt u meer informatie over het LSP? Bekijk het informatiefilmpje, lees de brochure of ga naar www.vzvz.nl.