Header afbeelding

Amphia vraagt aandacht voor borstkankerpatiƫnten tijdens Singelloop

maandag 2 oktober 2017
Borstkanker, ook wel mammacarcinoom genoemd, is de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen. Maar ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Omdat heel veel mensen door deze ziekte getroffen worden, vroeg Amphia tijdens de Singelloop op zondag 1 oktober 2017 extra aandacht voor borstkankerpatiƫnten en hun naasten.

Amphia was ook dit jaar het bedrijf met de meeste deelnemers. Ruim 255 Amphianen gingen van start, deels gesponsord door vrienden en bekenden. Het doel: geld ophalen voor zachte omslagdoeken voor borstkankerpatiënten die in Amphia voor onderzoek langs moeten komen. Er liep ook een team mee van (ex)-borstkankerpatiënten en hun behandelende specialisten of verpleegkundigen. Initiatiefnemer is o.a. verpleegkundig specialist Judith Woolschot: “Om aandacht te vragen voor het goede doel, liep dit speciale mammateam in roze shirts in plaats van blauwe Amphiashirts. Alle andere Amphia-medewerkers liepen met een roze zweetband om hun pols.”

Speciale stand

Om lopers en supporters te informeren over borstkanker gaven zorgverleners en vrijwilligers tijdens de Singelloop voorlichting over borstkanker in een speciale stand bij het Chassé Theater. Men kon daar terecht voor informatie over preventie, herkennen van signalen etc. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 oktober staat deze speciale stand ook in de centrale hal van locatie Molengracht in Breda. Daarnaast organiseert Amphia regelmatig informatiebijeenkomsten voor borstkankerpatiënten. De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op dinsdag 10 oktober 2017.