Header afbeelding

Rookvrij Amphia

maandag 15 april 2019
Amphia is vanaf vandaag, maandag 15 april 2019, volledig rookvrij. Dit geldt voor alle locaties; Molengracht en Langendijk in Breda en Pasteurlaan in Oosterhout. Amphia-medewerkers roken vanaf 1 januari 2019 niet meer op Amphia terrein. Vanaf vandaag vraagt Amphia ook aan patiƫnten en bezoekers om niet meer te roken. Daarmee dragen we bij aan een gezonde omgeving voor onze patiƫnten, bezoekers en medewerkers.
Amphia en Avans hebben als ‘Bredase buren’ vandaag een startevent georganiseerd om deze belangrijke stap op weg naar een rookvrije samenleving te markeren. Samen met de Bredase wethouder Miriam Haagh is het symbolische startsein voor onze rookvrije terreinen gegeven. Hierbij heeft de wethouder ook het manifest ‘Op weg naar een rookvrije regio’ in ontvangst genomen. 

Samen Gezonder, daar staan wij als Amphia voor. Wij streven naar een gezonde levensstijl voor zowel onze patiënten, bezoekers als onze medewerkers. Niet roken in en buiten ons ziekenhuis past daarbij. Voor sommigen zal dat best moeilijk zijn. Onze artsen en verpleegkundigen begrijpen dit en hebben aandacht voor hun situatie. Als extra hulpmiddel kunnen zij nicotinekauwgom- of pleisters aanbieden.