Header afbeelding

SpOrth-poli

De SpOrth-poli is een unieke samenwerking tussen de sportarts en de orthopedisch chirurg. Sporters met acuut en niet acuut sportgerelateerd letsel worden gezien in een multidisciplinaire setting met radiologische ondersteuning van een vaste MSK-radioloog.

Op de poli werkt Tessa Backhuis, onze sportarts, samen met Maaike van den Borne en Peter Joosten, onze sportorthopeden, om patiënten met sportgerelateerde klachten snel te zien. Afhankelijk van het type klacht en de aard van het eventuele letsel wordt de patiënt door de sportarts of orthopeed gezien. Waar nodig kan de specialist een van zijn of haar collega’s in consult roepen.

Voordelen van de SpOrthpoli:

  • Snelle service: maandagochtend bellen = maandagmiddag afspraak hebben.
  • De patiënt heeft direct contact met orthopedisch chirurg of sportarts.
  • Consult + beeldvormend onderzoek + diagnose + behandelplan op één dag.
  • Diagnose en behandelplan op maat, vastgesteld door orthopedisch chirurg en sportarts.

Sportarts Tessa Backhuijs heeft haar specialisatie tot sportarts gevolgd in het UMC Utrecht. Momenteel is ze werkzaam in Amphia en ploegarts bij de vrouwenwielerploeg. Het expertisegebied van Tessa is inspanningsdiagnostiek van patiënten met een (chronische) aandoening en bij begeleiding van professionele sporters. Tevens is ze zelf actief wielrenner en mountainbiker bij wedstrijden in Nederland en België.