Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Wetenschapsmiddag

Wetenschapsmiddag

Amphia is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Dat betekent dat we ook wetenschappelijk onderzoek doen. Dit onderzoek helpt ons om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dat is belangrijk, omdat we op die manier patiëntenzorg kunnen blijven verbeteren. De komende jaren willen we ons daarom nog meer richten op wetenschappelijk onderzoek. We willen meer en beter onderzoek doen.

Om medewerkers te stimuleren om onderzoek te doen, organiseert Amphia ieder jaar een Wetenschapsmiddag. Op deze dag laten medewerkers en specialisten van Amphia hun onderzoek zien.

Wetenschapsmiddag
De Centrale Wetenschapscommissie nodigt onderzoekers uit om het onderzoek dat zij in of voor Amphia hebben gedaan, aan elkaar te laten zien. Op die manier leren we van elkaar en kunnen we direct de patiëntenzorg verbeteren. Ook inspireren we elkaar voor het doen van meer en beter onderzoek. Tijdens de Wetenschapsmiddag kiest een jury van 7 mensen de winnaar voor de ‘Pieter Stijnen prijs’ voor de beste mondelinge presentatie en de beste poster. Er zijn dus 2 winnaars. Op die manier wordt goed onderzoek doen in Amphia beloond en nog verder gestimuleerd!

'De hybride toekomst'
Het thema van de wetenschapsmiddag dit jaar is 'de hybride toekomst'. Digitale zorg, onderwijs en onderzoek waren vóór 2019 al volop in ontwikkeling. Maar zijn door COVID-19 in sneltreinvaart doorontwikkeld. Gedreven door de pandemie lijkt het alsof hybride werken (een combinatie van face-to-face en digitaal/op afstand) steeds normaler. Aan ons de taak om te zorgen dat de vernieuwingen die zijn ingezet de afgelopen tijd, nog verder doorontwikkeld worden.

Op vrijdag 12 november vond de wetenschapsmiddag plaats. Lissa Wullaert wist de jury en bezoekers het meest te enthousiasmeren met haar presentaties over haar onderzoeken 'A single-center cohort study of long-term follow-up in obstructive colorectal cancer in the Netherlands' en ‘Postponing surgery to optimise patients with acute right-sided obstructing colon cancer’. Zij heeft daarmee de Pieter Stijnen prijs gewonnen.

De jury was het meest onder de indruk van de onderzoeksposter van co-assistent Bergin Gjosha over ‘Geschiktheid voor EVAR bij het geruptureerde AAA en de beoordeling in de acute setting’. Hij heeft daarmee de posterprijs in de wacht gesleept.

Lissa Wullaert tijdens haar presentatie
Lissa Wullaert tijdens haar presentatie

Label