Let op: maatregelen voor patiënten en bezoekers aangepast in verband met COVID-19 (coronavirus)
Lees meer
Header afbeelding

Hoogste punt parkeergarage bereikt

donderdag 26 mei 2016
Op donderdag 26 mei 2016 bereikt de nieuwe Amphia parkeergarage aan de Molengracht in Breda haar hoogste punt. Voor vastgoedeigenaar Groep Cofinimmo en bouwbedrijf Aan de Stegge Twello is dit, conform traditie, reden voor een klein feestje op de bouwplaats. Doordat de bouwwerkzaamheden volgens schema verlopen, verwacht Amphia dat in augustus van dit jaar de eerste patiënten en bezoekers met hun auto’s van de garage gebruik kunnen maken.

Pannenbier

Wanneer het hoogste punt van een gebouw is bereikt, wordt traditiegetrouw het ‘pannenbier’ geschonken. De opdrachtgever stelt bier of een andere traktatie beschikbaar aan iedereen die tijdens de bouw heeft meegewerkt. Cofinimmo/Aan de Stegge Twello pakt het iets origineler aan. Jeroen Drenth, projectmanager bij Aan de Stegge, vertelt: “Bij Amphia werken gedreven professionals die elke dag weer voor hun patiënten en bezoekers klaar staan. Hard werken is ook bij ons de dagelijkse realiteit. We vinden het daarbij belangrijk om bij tijd en wijle stil te staan bij de geweldige resultaten die dat harde werk oplevert. Een feestje vieren. Wij doen dat met een goed frietkot. Een frietje mét smaakt op deze hoogte nog lekkerder. Zeker als je samen met de mensen bent die zich hebben ingespannen om dit resultaat neer te zetten.”   

Optimaal toegankelijk

Onderzoek heeft aangetoond dat de bereikbaarheid van een ziekenhuislocatie een grote rol speelt bij de keuze voor een ziekenhuis. “Wij vinden het daarom heel belangrijk dat de nieuwe zorglocatie goed toegankelijk is voor patiënten, bezoekers en medewerkers die met de fiets, auto of openbaar vervoer naar ons komen,” aldus Olof Suttorp, voorzitter raad van bestuur. “Onze parkeergarage is overdekt en biedt plaats aan ruim 900 auto’s. Er worden twintig parkeerplaatsen voor minder validen en negen oplaadpunten voor elektrische auto’s gerealiseerd. Tussen de parkeergarage en de hoofdingang rijden straks gratis pendelbussen. Een service die wij op onze locatie Molengracht nu ook al bieden en waarvan we merken dat veel bezoekers dit waarderen.”   

Vervolgstappen

Zodra de parkeergarage in bedrijf is, wordt de huidige parkeergelegenheid voor patiënten en bezoekers, aan de voorzijde van locatie Molengracht gesloten. Hier worden dan de voorbereidingen getroffen voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Naar verwachting gaat de eerste paal in het najaar de grond in.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.