Header afbeelding

Annature geboortezorg opgericht

woensdag 2 november 2016

Breda landelijk koploper als het gaat om integrale geboortezorg

Op dinsdag 1 november 2016 is Annature geboortezorg formeel opgericht. Tijdens de officiële bijeenkomst in Allekante zetten verloskundigen, gynaecologen, Amphia en echocentrum Focus hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst en zijn daarmee koploper in Nederland. Tevens werd de intentieovereenkomst met de kraamzorgorganisaties getekend. Hiermee geven ook zij hun commitment af aan dit samenwerkingsverband. Met als belangrijkste doel, het verbeteren van de kwaliteit van zorg voor aanstaande ouders en hun baby.

Care naar smaak, Cure op maat, dat is de essentie van het integrale geboortezorgconcept in Breda en omstreken. Door intensievere samenwerking tussen verloskundigen, gynaecologen, ziekenhuis en kraamzorgorganisaties krijgen aanstaande ouders en hun baby optimale zorg. Dichtbij huis waar het kan en goed begeleid in het ziekenhuis waar dat moet. 

Annature coördineert als één organisatie de zorg aan de zwangere en haar partner zowel buiten als binnen het ziekenhuis. Dat betekent dat de vertrouwde verloskundige praktijken in Breda e.o. gewoon blijven bestaan. In de nabije toekomst zal ook de kraamzorg hier onderdeel van uit maken. De zorg binnen Annature wordt kleinschalig georganiseerd zodat de zwangere en haar partner een vertrouwd team om zich heen heeft in deze belangrijke levensfase.

De aanleiding voor integrale geboortezorg is het besef dat in Nederland de al goede kwaliteit van geboortezorg verder kan verbeteren en dat zo de babysterfte nog verder omlaag kan worden gebracht. Door samenwerking tussen de verloskundige,  gynaecoloog, Amphia en de kraamzorg rondom elke zwangerschap te intensiveren, wordt het risico op problemen aanzienlijk verkleind.

De naam Annature staat voor Moeder Natuur. Anna staat ook voor lieflijk, waarbij de relatie met zorgzaamheid en geborgenheid snel is gelegd. Het zijn twee typische kenmerken van de integrale geboortezorg die in Breda en omstreken vanaf 2017 geboden wordt.Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.