Header afbeelding

1000ste patiënt: Mohs Micrografische Chirurgie

vrijdag 4 november 2016

Amphia succesvol in verwijderen huidtumor bij patiënten

Amphia verwelkomde op donderdag 3 november 2016 de 1000ste patiënt met Mohs Micrografische Chirurgie. Met deze behandeling verwijdert de dermatoloog een huidtumor in het gezicht, waarbij hij de gezonde huid zoveel mogelijk spaart.
Amphia is in maart 2013 gestart met drie gecertificeerde Mohs-chirurgen. Sindsdien zijn duizend patiënten behandeld, ook van ver buiten de regio. Mevrouw Bles uit Breda was de duizendste patiënt die de behandeling onderging. Ondanks de zenuwen was ze blij verrast met de bloemen die ze kreeg. “Als het woord kanker valt, schrik je toch wel even. Mijn moeder ontdekte het plekje een paar maanden geleden in mijn ooghoek. Ikzelf kon het niet zien. Mijn huisarts vond het verstandig om me door te verwijzen naar de dermatoloog van het ziekenhuis. Nu zit ik hier. Ik ben wel blij als ik straks de deur uit wandel en het helemaal weg is.”

Terwijl de patiënt wacht
Dokter Leon Wijne, die zo’n zes tot acht patiënten per week behandelt, onderzoekt het verwijderde weefsel terwijl de patiënt wacht. “Als de randen van de wond vrij van kankercellen zijn, kan de patiënt naar huis. Anders volgt herhaling van de behandeling tot de kankercellen helemaal weg zijn. Daarnaast hebben we veel aandacht voor chirurgische ontwikkelingen zoals cosmetische ingrepen en innovatieve hechttechnieken.”
 
Bekijk hier het filmpje over Mohs chirurgie.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.