Header afbeelding

Droomschatten

vrijdag 3 maart 2017

Een geluksrugzak voor kinderen met een ouder met multiple sclerose (MS)

Een vrolijke tas met boekjes, spelletjes en andere ‘schatten’ speciaal voor kinderen met een ouder met de ziekte MS. Op 1 maart kregen de MS verpleegkundigen van het Amphia de eerste rugzak vol DrooMSchatten.

‘'Bij MS draait het altijd om de patiënt. Logisch, maar ook kinderen van patiënten hebben het moeilijk en verdienen een extra steuntje in de rug. MS raakt uiteindelijk heel het gezin. MS is helaas nog niet te genezen. We kunnen het leven met MS wel wat aangenamer maken. Vooral voor kinderen,” aldus initiatiefneemster Laura Hamers.

Loyaal

Laura, zelf moeder en MS patiënt, ziet wat MS met haar gezin doet. “Dat mijn twee jongens opgroeien met een moeder met MS betekent dat sommige dingen thuis anders gaan dan bij hun vriendjes en vriendinnetjes. Feestjes die last minute niet door kunnen gaan of een moeder die weleens slaapt in de middag... Kinderen zijn superloyaal en buigen telkens weer mee”. Met de rugzak vol 'schatten' wil Laura het dagelijks leven van kinderen met een ouder met MS wat verzachten. In de tas vinden ze spelletjes, boekjes en een knuffel. Natuurlijk om mee te spelen maar ook om het praten over MS gemakkelijker te maken. De rugzak kan bewaard worden en telkens kan er een nieuwe ‘schat’ uitgehaald worden, afhankelijk van de behoefte van het kind.

Geluk, daar kun je invloed op uitoefenen!

Een klein gebaar voor wat geluk en plezier. Juist voor deze kinderen. “Want als het goed gaat met de kinderen, gaat het ook met jou als ouder met MS een stukje beter. Gezondheid staat altijd voorop, maar daar heb je zelf geen invloed op. Je hebt wel een keuze in hoe je ermee om gaat. En geluk gaat nog verder. Dáár kun je zelf wel invloed op uitoefenen! Dat is de boodschap die ik de kinderen mee wil geven.”

Meer weten over ‘DrooMSchat’, kijk dan op www.facebook.com/drooMSchat

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.