Header afbeelding

Informatiemarkt in Amphia: (H)erken een beroerte, onze zorg en behandeling

vrijdag 21 april 2017
Amphia organiseert op dinsdag 9 mei tussen 10.00 en 16.00 uur op de locatie Molengracht een informatiemarkt en 2 publiekslezingen, over een beroerte en de behandeling ervan. Amphia geeft samen met de samenwerkingspartners van de Stroke Service Breda en een patiëntenvereniging voorlichting over het voorkomen van een beroerte, het tijdig herkennen van de symptomen en over behandel- en revalidatiemogelijkheden.
Iedere dag worden in Nederland zo’n 125 mensen getroffen door een beroerte. Het gaat om 46.000 mensen per jaar. Een beroerte is een hersenbloeding of herseninfarct, ook wel TIA of CVA genoemd. Een beroerte kan blijvende gevolgen hebben en zeer ingrijpend zijn. Van het ene op het andere moment kan iemands mond scheef staan, de kracht in een arm of been verdwijnen, of spreekt iemand onduidelijk. Ook het ineens uitvallen van het gezichtsveld aan één kant kan wijzen op een beroerte. Het is daarom belangrijk om tijdig de symptomen te herkennen van een beroerte en direct 112 te bellen. Hoe eerder een beroerte herkend wordt en behandeling gestart wordt, hoe groter de kans op herstel.

Informatiemarkt en publiekslezing

Op dinsdag 9 mei tussen 10.00 en 16.00 uur geven verschillende zorgprofessionals voorlichting op de informatiemarkt in de centrale hal van locatie Molengracht in Breda. Ook vinden er op deze locatie twee publiekslezingen plaats. Om 12.30 uur met als onderwerp ‘De acute behandeling van een beroerte’ en om 14.00 uur ‘Revalidatie na een beroerte; daar zou je eigenlijk nooit meer helemaal mee moeten stoppen!’. De lezingen zijn op basis van vrije inloop en vinden plaats in het kenniscentrum op de eerste etage.

Tijdens de informatiemarkt wordt meer informatie gegeven over:

  • het voorkomen van een beroerte
  • wat te doen bij de eerste tekenen van een beroerte
  • hoe om te gaan met de gevolgen van een beroerte
  • zorg, hulp, begeleiding en revalidatie na een beroerte
  • lotgenotencontact.

Europese Dag van de Beroerte

Ieder jaar vindt op de tweede dinsdag in mei de Europese Dag van de Beroerte plaats. Tegelijkertijd vinden in 19 Europese landen allerlei activiteiten plaats om aandacht te vragen voor een beroerte (CVA).

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.