Header afbeelding

4000 nachten kunnen blijven slapen door Amphia's Lichtjesactie

vrijdag 22 december 2017
Op donderdagavond 21 december werden op het nieuwe voorterrein van Amphia Molengracht twee kerstbomen feestelijk verlicht door Roos Leber, lid Raad van Bestuur van Amphia en Peter van der Velden, voorzitter van de Stichting Vrienden van Amphia. Met het ontsteken van de lichtjes werd aandacht gevraagd voor het maatschappelijke thema ‘eenzaamheid’.
De afgelopen weken verkocht Amphia in dat kader symbolische lichtjes en oliebollen. De opbrengst gaat naar logeerfaciliteiten in de nieuwbouw van het ziekenhuis. “Zo hoeven patiënten zich op de eenpersoonskamers straks niet alleen te voelen”, aldus Judith Jansen, programmamanager Sponsoring in Amphia. “De opbrengst van de verkoop zorgt er voor dat in de nieuwbouw van Amphia straks per jaar al 4000 mensen een nachtje kunnen blijven slapen. Daar zijn we natuurlijk al enorm blij mee. We weten namelijk hoe fijn het voor patiënten en familie is als zij dichtbij hun dierbaren kunnen blijven. De komende tijd zullen er meerdere acties volgen om nog meer logeerfaciliteiten mogelijk te maken." 

Stichting Vrienden van Amphia

Het project Logeerfaciliteiten in Nieuw Amphia wordt gesteund door de Stichting Vrienden van Amphia. Deze Stichting is in 2011 opgericht en richt zich op het verkrijgen van financiële middelen voor ziekenhuisactiviteiten die niet gefinancierd worden door overheid of verzekeraars. Het project steunen kan nog tot 6 januari 2018 via www.amphia.nl/lichtjesactie.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.