Header afbeelding

Patiëntenverenigingen denken mee

maandag 5 februari 2018
De komende maanden gaan er in ons ziekenhuis allerlei projecten lopen die gericht zijn op een succesvolle inhuizing* eind 2019. Dit zijn projecten zoals waarbij wordt nagedacht over de bewegwijzering, aanmeld-, ontvangst- en voedingsconcepten, maar bijvoorbeeld ook aan het verblijven op een eenpersoonskamer.
Hierbij vinden wij het belangrijk dat zoveel mogelijk patiëntgroepen zich straks in Amphia welkom voelen. Om onze ideeën en concepten te kunnen toetsen heeft het Kernteam ‘Werken in Nieuw Amphia’, samen met de Cliëntenraad, een afvaardiging van patiënten uitgenodigd om hierover mee te denken. Zij weten immers als geen ander welke behoefte hun achterban hebben op deze vlakken. 

Het eerste project waar patiënten actief bij worden betrokken is de bewegwijzering van het nieuwe ziekenhuis. In dat kader hebben vorige week onder meer mensen met een visuele en fysieke beperking en mensen met een anderstalige achtergrond  de huidige bewegwijzering in het ziekenhuis getoetst. Ze kregen daarvoor de opdracht om verschillende afdelingen in het ziekenhuis te zoeken. De uitkomsten helpen ons bij het ontwerp van de bewegwijzering in ons nieuwe ziekenhuis. 

*de periode van het gereed maken voor het gebouw tussen de bouwkundige oplevering en de ingebruikname na de verhuizing.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.