Header afbeelding

Informatiemarkt over schildklieraandoeningen

vrijdag 4 mei 2018

14 tot en met 20 mei Week van de Schildklier

Schildklier Organisatie Nederland (SON) organiseert samen met Amphia op 15 mei 2018 een informatiemarkt. Mensen met een schildklieraandoening en overige geïnteresseerden kunnen hier hun vragen stellen. De informatiemarkt wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur in de centrale hal van locatie Molengracht. Tussen 11.30 en 12.30 uur zijn er twee internisten aanwezig om vragen te beantwoorden, op de informatiemarkt zelf of via Twitter en Facebook.

Optimaal instellen luistert nauw

In Nederland leven ruim 500.000 mensen met een schildklierafwijking. Door veranderende screeningstechnieken komen daar jaarlijks vele tienduizenden bij. Zij kunnen een goed leven leiden als ze correct zijn ingesteld op hun medicijnen. Schildklierpatiënten zijn van deze medicatie afhankelijk voor hun dagelijks functioneren. Het goed instellen van medicatie is zeer belangrijk. Een kleine verandering kan al leiden tot over- of onderdosering met mogelijk gezondheidsklachten tot gevolg. Het juist instellen van medicatie en andere onderwerpen komen aan bod in de Week van de Schildklier 2018. Tijdens de informatiemarkt op 15 mei staan vrijwilligers van SON en professionals klaar voor praktische adviezen over medicatie, over werken met een schildklieraandoening of bijvoorbeeld zwangerschap bij een schildklieraandoening.

Ook online vragenuurtje

Van 10.00 tot 15.00 uur staan deskundigen klaar om alle vragen te beantwoorden. Tussen 11.30 en 12.30 uur houden twee internisten een vragenuurtje. Zij zitten klaar om vragen te beantwoorden van mensen die aanwezig zijn tijdens de informatiemarkt, maar ook voor degene die hun vraag stellen via Twitter (@AmphiaZKHuis) of via Facebook (www.facebook.com/AmphiaZiekenhuis).

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.