Header afbeelding

Informatieavond Amphia over menopauze, wat te doen bij overgangsklachten

woensdag 7 november 2018
De menopauze en de overgang, iedere vrouw krijgt ermee te maken en toch wordt er nog weinig over gesproken. De Menopauze polikliniek Amphia organiseert daarom de informatieavond ‘Menopauze’. Deze avond vindt plaats op dinsdag 27 november 2018 van 17.30 tot 18.30 uur, in het Kenniscentrum op Amphia locatie Molengracht.

Nog steeds blijft het lastig om over overgangsklachten te praten terwijl veel vrouwen hier last van hebben. Slaapproblemen, opvliegers en stemmingswisselingen zijn veel voorkomende klachten waar vrouwen mee rond blijven lopen en welke vaak goed te behandelen zijn. Tijdens de informatieavond krijgen de bezoekers uitleg over de overgang, de menopauze en eventuele behandelmogelijkheden. Ook is er ruimte om vragen te stellen.

De menopauze of de overgang?
De menopauze is de laatste menstruatie van een vrouw. Als er een jaar lang geen menstruatie is geweest, is een vrouw door de menopauze. In de periode ervoor is de vrouw in de overgang. De meeste vrouwen krijgen de laatste menstruatie tussen hun veertigste en zestigste jaar. Voor en na de menopauze is er een periode waarin de hormonen een nieuw evenwicht zoeken. Deze periode wordt de overgang genoemd. Gynaecoloog Anneke Jeurgens, een van de drijvende krachten achter de menopauzekliniek: “Tijdens de overgang verandert er veel in het lichaam van een vrouw en kunnen er typische overgangsklachten ontstaan waarvan nachtelijk transpireren en opvliegers de bekendste zijn. Er kunnen ook klachten zijn na de menopauze, zoals bijvoorbeeld droge slijmvliezen of botontkalking. De Menopauze polikliniek Amphia ondersteunt op deze momenten bij klachten.”

Menopauze polikliniek
Bij de Menopauze polikliniek kunnen vrouwen terecht met vragen en klachten met betrekking tot de overgang en menopauze. Nadat de patiënt is doorverwezen door de huisarts volgt een bezoek aan de gynaecoloog en verpleegkundig consulent. Zij maken samen met de patiënt een behandelplan om op korte termijn verlichting van klachten te zorgen.

De informatieavond is vrij toegankelijk en kosteloos.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.