Header afbeelding

Uitkomsten pilot aanmeldzuilen

maandag 6 mei 2019
De pilot met aanmeldzuilen is succesvol afgerond. Sinds november 2018 stonden er op een aantal plekken in het ziekenhuis aanmeldzuilen. Op deze zuilen kunnen patiënten zichzelf aanmelden voor een afspraak.

Met de pilot hebben we onderzocht wat de ervaringen van patiënten en medewerkers zijn en hoe het systeem in de praktijk werkt. Uitkomsten van de pilot zijn dat wanneer patiënten zelf het aanmeldproces verzorgen er meer tijd aan de balie is om voor patiënten om een vervolgafspraak in te plannen. Ook hoeven patiënten niet of minder lang in de rij te staan om zich aan te melden voor de afspraak.

Tijdens de pilot hebben de gastvrouwen- en heren gekeken naar de wensen en behoefte van de patiënten. Aan de hand van de feedback zijn er een aantal stappen in het aanmeldproces aangepast. Zo wordt er bijvoorbeeld niet meer naar de laatste vier cijfers van het BSN-nummer gevraagd maar is dit vervangen door de geboortedatum. 

Aanmeldzuilen in nieuwbouw
Aankomende maanden wordt het aanmeldproces definitief gemaakt. Eind 2019 worden de aanmeldzuilen in de nieuwbouw in gebruik genomen. De zuilen komen bij de ingang van de poliklinieken te staan en worden aan de hand van de bewegwijzering aangegeven. Via de afsprakenbrief, folders en informatie op de website staat meer informatie over het aanmeldproces via de zuil. Patiënten die hulp nodig hebben bij de zuil of liever aanmelden bij een van onze medewerkers kunnen nog gewoon bij de balie terecht.

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.