Let op: maatregelen voor patiënten en bezoekers aangepast in verband met COVID-19 (coronavirus)
Lees meer
Header afbeelding

Ook bij Amphia waarschijnlijk COVID-19 patiënt

dinsdag 3 maart 2020
Bij Amphia is er een persoon positief getest op COVID-19 (coronavirus). Deze patiënt wacht de uitslag van de standaard tweede test nog af en is voor Amphia de eerste patiënt met een positieve eerste uitslag op het COVID-19 virus. De patiënt voldeed bij aanvang al aan het risicoprofiel van het RIVM en is daarom vanaf opname in strikte isolatie geplaatst. Er vindt vanuit de GGD een contactonderzoek plaats om eventuele verdere verspreiding in kaart te brengen.

Amphia heeft proactief testen uit laten voeren bij alle liggende patiënten die griepachtige klachten hadden. In totaal zijn er nu 164 uitslagen terug, waarvan er 1 positief getest is. Daarnaast worden alle nieuwe patiënten die dergelijke klachten hebben getest.

Door de opmars van het coronavirus zijn wij extra alert en volgen we het infectiebeleid actief op. Dit betekent dat wij patiënten die zich melden met koorts en luchtwegklachten altijd volgens protocol in druppelisolatie behandelen. Wanneer er verdenking op aanwezigheid van het coronavirus is, treedt het protocol strikte isolatie in werking. Alle patiënten in de Amphia nieuwbouw hebben een eenpersoonskamer wat ervoor zorgt dat patiënten in ons ziekenhuis veilig kunnen herstellen. 

Krijgt u instructies vanuit Amphia personeel, volg deze dan op. Wilt u iemand in Amphia bezoeken of bijvoorbeeld bloed laten prikken en heeft u klachten van hoesten of benauwdheid al dan niet in combinatie met koorts, stel uw bezoek dan uit totdat u volledig hersteld bent. Daarnaast verzoek wij iedereen met maximaal 2 personen tegelijk een patiënt te bezoeken. Wij rekenen op uw medewerking om gezamenlijk zorg te dragen voor een veilige omgeving voor al onze patiënten en medewerkers.

Voor meer informatie over de maatregelen in Amphia kunt u terecht op www.amphia.nl/patienten-en-bezoekers/voorlichting/coronavirus
Voor informatie over het coronavirus verwijzen wij u door naar de website van de RIVM: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 


Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.