Let op: maatregelen voor patiƫnten en bezoekers aangepast in verband met COVID-19 (coronavirus)
Lees meer
Header afbeelding

Singelloop 2020 kiest een project van Vrienden van Amphia als goed doel

zondag 21 juni 2020
Het project SmartWall bestaat onder andere uit een beamer waarmee een vlak op de muur wordt geprojecteerd. Met het systeem kun je spelenderwijs oefeningen doen door voorwerpen te raken met een bal. Een camera registreert de bewegingen waardoor patiƫnten gericht kunnen oefenen of juist een andere manier van bewegen kunnen aanleren.

"Wij vinden het fantastisch dat ons orthopedie project het goede doel is geworden”, legt Peter van der Velden, voorzitter Vrienden van Amphia, uit. Stichting Vrienden van Amphia maakt projecten mogelijk die het welzijn en verblijf van patiënten, hun familie of mantelzorger in het ziekenhuis aangenamer maken. “Ik geloof in de zorg van morgen. De regie van de patiënt staat daarin centraal”, vult hij aan.

Het project SmartWall is ontstaan vanuit die overtuiging. Het bestaat onder andere uit een beamer waarmee een vlak op de muur wordt geprojecteerd. Met het systeem kun je spelenderwijs oefeningen doen door voorwerpen te raken met een bal. Een camera registreert de bewegingen waardoor patiënten gericht kunnen oefenen, of juist een andere manier van bewegen kunnen aanleren. Er is ook een vloer-variant beschikbaar waarmee geoefend kan worden op bijvoorbeeld looppatronen. Peter Joosten, orthopedisch chirurg: "Met dit nieuwe revalidatie hulpmiddel kunnen we mensen dus letterlijk weer in beweging krijgen."

Klik hier voor het volledige interview over het goede doel.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.

Amphia gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies in onze disclaimer.