Urologie

Breda Langendijk

Telefoonnummer (076) 595 10 26
Afspraak maken (076) 595 10 11

Maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.30 uur

Oosterhout Pasteurlaan

Telefoonnummer (0162) 32 74 62
Afspraak maken (0162) 32 74 00

Maandag van 8.30 uur tot 16.30 uur, woensdag en donderdag van 13.30 uur tot 16.30 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur

Urologie

De afdeling Urologie houdt zich bezig met aandoeningen aan de urinewegen (bij mannen, vrouwen en kinderen) en het mannelijk geslachtsorgaan. De urinewegen bestaan uit de nieren, de urineleiders, de urineblaas, de plasbuis, de prostaat en de zaadballen.

De afdeling bestaat uit zes urologen, arts-assistenten (in opleiding tot uroloog) en urologie-, continentie- en oncologieverpleegkundigen.

Wij voldoen aan alle kwaliteitsnormen van de Nederlandse Vereniging voor Urologie (NVU) en de zorgverzekeraars. Het ervaren team van gespecialiseerde verpleegkundigen voert regelmatig multidisciplinair overleg en geeft goede mondelinge en schriftelijke voorlichting.

Over ons

Aandachtsgebieden

De afdeling Urologie heeft meerdere aandachtsgebieden: 
  • Oncologie (kwaadaardige aandoeningen)
  • Stenen in de nieren, nierleiders of blaas
  • Functionele urologie (incontinentie en plasklachten)
  • Andrologie (erectiestoornissen, fertiliteit, hersteloperaties na een sterilisatie en de ouder wordende man)
  • Aangeboren afwijkingen bij kinderen
  • Vergrote prostaat en afwijkingen van de plasbuis

Expertise

Robotchirurgie

De urologen van Amphia beschikken over grote expertise in het opereren met de da Vinci operatierobot, die wordt ingezet voor zowel prostaat- als nieroperaties. Ook het verwijderen van de blaas vindt in Amphia in principe plaats met de operatierobot.

Multidisciplinaire expertise polikliniek

Voor complexe behandelingen van prostaat-, blaas- en nierkanker wordt nauw samengewerkt met de oncologen en de radiotherapeuten van het Verbeeten Instituut op een wekelijkse multidisciplinaire expertise poli. Indien nodig kunnen de verschillende specialisten snel met elkaar afstemmen of kan een patiënt snel worden doorverwezen, bijvoorbeeld voor behandeling met chemotherapie of immunotherapie. Ook vindt indien nodig afstemming plaats met Erasmus MC.

Nieuwe procedure sterilisatie

Tijdens een eenmalig bezoek aan de polikliniek Urologie kunt u een sterilisatie ondergaan. Informeer goed naar de procedure en de voorbereiding voordat u een afspraak maakt. Meer hierover leest u op de pagina Sterilisatie bij de man

Folders

Al onze folders zijn te vinden op onze folderpagina.

Samen voor u

Het Prostaatcentrum van Amphia

Het Prostaatcentrum van Amphia is één van de ProstaatPartners voor topklinische prostaatkankerzorg. Andere partners voor deze zorg zijn het Prostaatkankercentrum Zuid-West Nederland (Erasmus MC en Franciscus Ziekenhuis Rotterdam), Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Leids Universitair Medisch Centrum. 

Samenwerkingsverbanden

De afdeling Urologie overlegt structureel met de afdelingen Oncologie, Bekkenbodemcentrum (voor incontinentie), Gynaecologie (voor fertiliteit), Radiologie, Pathologie en Kindergeneeskunde. Daarnaast werkt de afdeling regelmatig samen met de afdelingen Interne Geneeskunde, Nefrologie en Chirurgie. 

We werken nauw samen met het Erasmus Medisch Centrum en het Daniel den Hoed Kankercentrum. Het Verbeeten Instituut voor radiotherapie is zelfs gevestigd op de locatie Breda Molengracht. We werken samen op het gebied van patiëntenzorg, de opleiding van arts-assistenten en wetenschappelijk onderzoek.