Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
Maatregelen tegen corona

Maatregelen tegen corona

Natuurlijk willen we de kans op een besmetting met corona (COVID-19) zo laag mogelijk houden. Voor u, onze patiënten en onze medewerkers. Daar doen we ons uiterste best voor. In Amphia gelden daarom verschillende maatregelen.


Let op! Aanscherping coronamaatregelen in Amphia

Op dit moment gelden er aangescherpte maatregelen.

Dragen van een mondkapje verplicht
Patiënten, bezoekers en medewerkers worden dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen. Dit mag uw eigen mondkapje zijn. Heeft u zelf geen mondkapje meegenomen? Er zijn bij de parkeergarage en de hoofdingang mondkapjes aanwezig. Het mondkapje draagt u zodra u het ziekenhuis binnenkomt en u zet deze pas weer af zodra u naar buiten gaat. Alleen als een zorgmedewerker dit aangeeft, mag u tijdens uw afspraak het masker afzetten. Na uw afspraak zet u meteen het masker weer op.

Meer afspraken op afstand
Waar het kan worden poliklinische afspraken omgezet naar telefonische of digitale afspraken (e-health). U wordt door de polikliniek geïnformeerd wanneer uw afspraak wordt omgezet naar een digitale of telefonische afspraak.

Per patiënt twee bezoekmomenten per dag
Elke patiënt mag 2x per dag bezoek ontvangen, dit bezoek mag bestaan uit maximaal 2 personen. Ook verzoeken we u om alleen naar uw afspraak te komen. Heeft uw partner of begeleider al een vaccinatie gekregen? Ook dan vragen we u nog steeds om alleen naar uw afspraak te komen.

*Op dit moment gelden de aangescherpte regels die hierboven in het oranje kader staan.

Draag een mondkapje
Patiënten en bezoekers van Amphia zijn verplicht een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle openbare ruimtes. Dat zijn alle ruimtes waar geen bedden staan of behandelingen zijn. Denk aan de hal als u binnenkomt, de lift, de wachtruimtes en de gangen. U mag uw mondkapje pas afdoen als een arts of medewerker dit zegt. Ligt u in het ziekenhuis en gaat u dus niet naar huis? Dan hoeft u geen mondkapje te dragen in uw kamer. Maar wel in de gangen en in de openbare ruimtes. 

Kom alleen
Kom alleen naar uw afspraak. Ook als u weet dat u in het ziekenhuis moet blijven. En kom niet te vroeg, zodat het niet te druk wordt in onze hal en in de wachtruimtes. Wilt u dat er iemand meeluistert tijdens uw afspraak? Dat kan natuurlijk, via uw mobiele telefoon. U mag het gesprek ook opnemen. Brengt iemand u naar het ziekenhuis? Vraag dan of deze persoon buiten wil wachten. Is het voor u echt nodig dat er iemand met u meekomt? Neem dan maximaal 1 persoon mee.

Per patiënt twee bezoekmomenten van maximaal 2 bezoekers per dag
In Amphia zijn er per patiënt maximaal 2 bezoekmomenten per dag. Dit bezoek mag bestaan uit maximaal 2 personen. Zo voorkomen we besmettingen met corona. 

Voordat u een patiënt bezoekt, moet u zich eerst aanmelden. Op de begane grond zijn er 3 punten waar u zich kunt melden bij een medewerker. Deze vindt u vlakbij de liften. Hier schrijven we u in als bezoeker. U krijgt een kaart met daarop het kamernummer van de patiënt. Zo ziet de verpleegkundige of u veilig de afdeling op kunt. 

Als bezoeker blijft u tijdens het bezoek op de kamer van de patiënt. U mag dus niet tussendoor naar buiten of naar het restaurant of de winkels.

* Voor de Intensive Care gelden andere regels. Bekijk de coronaregels van de IC.

Houd 1,5 meter afstand
Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van andere mensen. In de hal en andere openbare ruimtes ziet u vanzelf op welke stoelen u mag zitten. Zo zorgen we dat er altijd 1,5 meter afstand tussen u en andere mensen zit. Overal in Amphia vindt u speciale gel om uw handen mee schoon te maken.

Bel dan naar de afdeling waar u een afspraak mee heeft als u een of meer van deze klachten heeft:

 • koorts (38.0 graden of hoger)
 • last van hoesten, snotteren of niezen
 • moeilijk kunnen ademhalen
 • keelpijn of pijn achter de ogen
 • heel erg moe zijn
 • diarree, zonder dat u goed weet waar dit vandaan komt.

Bel ook ook naar de afdeling als: 

 • Uw huisgenoot corona heeft, of het misschien heeft.
 • U corona heeft gehad en klachten heeft op dit moment.
 • U uit een land of regio komt waar code oranje geldt.
 • U ook wordt onderzocht in een contactonderzoek van de GGD. 

Uw arts bepaalt of u naar het ziekenhuis mag komen, of dat uw afspraak wordt verzet.

Heeft u een afspraak voor uw kind? 

Heeft uw kind een afspraak op de polikliniek Kindergeneeskunde of KNO? En heeft uw kind de klachten die u hierboven leest? Dan hoeft u niet van tevoren te bellen. 

We begrijpen dat deze maatregelen soms vervelend zijn voor u als patiënt of bezoeker. Toch is het belangrijk dat we ons er allemaal aan houden. Alleen dan kunnen we op een veilige manier voor onze patiënten zorgen. En besmettingen met corona voorkomen.

 

Per 15 juni 2021 in Amphia

 • Er liggen 6 patiënten met COVID-19 in Amphia, waarvan 5 op de IC.
 • Er worden geen patiënten via thuismonitoring behandeld.

Deze cijfers worden iedere week op dinsdag bijgewerkt. 

 

Coronavirus icoon

Heeft u kanker, MS of een bijnieraandoening?

Bekijk hier de veelgestelde vragen rondom corona voor:

Meer informatie over corona

Wilt u meer informatie lezen over corona en de maatregelen in Nederland?

Wilt u meer informatie over het voorbereiden van uw bezoek aan Amphia? 

Terug naar Op Bezoek