Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Geestelijke Verzorging

Het leven bestaat soms uit moeilijke momenten. Een verblijf in het ziekenhuis kan zo’n moment zijn. U kunt geconfronteerd worden met de kwetsbaarheid van het leven. Dit kan voor vragen, gedachten of twijfels zorgen. Een gesprek met een geestelijk verzorger kan steun geven. Gesprekken kunnen gaan over bijvoorbeeld teleurstelling, verdriet, angst, hoop en verbondenheid. De geestelijk verzorgers van Amphia kunnen u begeleiden rondom deze thema’s en de verschillende vragen die hierbij naar voren komen.

Samen in gesprek

In een vertrouwelijk gesprek is er ruimte om te vertellen wat u bezighoudt. De geestelijk verzorger luistert naar uw verhaal. U kunt uw (nieuwe) levensvragen bespreken en steun krijgen bij het maken van moeilijke keuzes. Uw kijk op het leven staat centraal. Denk bijvoorbeeld aan dit soort vragen:

 • Wat is er gebeurd?
 • Waarom overkomt mij dit?
 • Wat zal er voor mij veranderen?
 • Wat staat mij nog te wachten?
 • Wat geeft mij steun, moed en troost?
 • Welke keuzes kan ik maken?
 • Hoe zal mijn leven verder gaan?

Bent u patiënt in Amphia? Of is iemand die dichtbij u staat opgenomen? En heeft u behoefte aan een gesprek? Via de verpleegkundige kunt u vragen om bezoek van de geestelijk verzorger. U kunt tussen 09.00 en 17.30 uur ook zelf contact opnemen met een geestelijk verzorger door te bellen naar (076) 595 50 00.

Meneer in bed leest boek

Voor iedereen

Geestelijke verzorging is er voor iedereen, ongeacht uw levensvisie en zowel voor u als patiënt alsook voor uw naaste(n). In Amphia heeft iedere afdeling een geestelijk verzorger. Wilt u een geestelijk verzorger met een specifieke achtergrond, bijvoorbeeld vanwege rituelen of religie? Ons team bestaat uit vijf geestelijk verzorgers met een humanistische, islamitische, katholieke en protestantse achtergrond.

Meer dan alleen een gesprek

U kunt ook behoefte hebben om iets te doen, bijvoorbeeld bidden, een kaarsje (laten) aansteken, mediteren of het bezoeken van het stiltecentrum. U kunt de geestelijk verzorger laten weten wat uw wensen zijn of zelf gebruik maken van de mogelijkheden die er in Amphia zijn.

 • U vindt de islamitische gebedsruimte op route 177.
 • De christelijke kapel is op route 178.
 • Het stiltecentrum vindt u op route 17. Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u hier tussen 12.15 en 12.30 uur ook terecht voor begeleide meditatie.
   

Het stiltecentrum is een plek voor patiënten, bezoekers en medewerkers om tot rust te komen. Stilte kan je dichter bij je eigen gevoelens, gedachten en vragen brengen. In het ziekenhuis, waar veel met mensen gebeurt, is het stiltecentrum een plek om op adem te komen en stil te zijn. Een plek voor meditatie, bezinning en gebed. In het stiltecentrum is iedereen welkom, welke visie u ook heeft op het leven.

Het stiltecentrum met bank en illustratie op de muur

Vieringen en rituelen

Rituelen zijn van grote waarde in het menselijk bestaan. Ze geven houvast en structuur aan het leven. Bij verschillende levensmomenten, hoogtepunten en dieptepunten kunnen rituelen hoop, rust en kracht geven. De geestelijk verzorgers kunnen een ritueel voor u uitvoeren of helpen met het vinden en vormgeven van een ritueel dat bij u past. Hierbij kunt u denken aan het lezen van (religieuze) teksten, gebed of een communie. Daarnaast organiseren de geestelijk verzorgers verschillende vieringen en bezinningsbijeenkomsten.

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 50 00

Label