Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw opname in Amphia

Uw opname in Amphia

Krijgt u binnenkort een operatie of behandeling waarvoor u in ons ziekenhuis blijft? Dan begrijpen we goed dat u graag weet wat u te wachten staat. Op deze pagina leest u meer informatie over uw opname in Amphia. Informatie over een onderzoek of behandeling krijgt u van uw medisch specialisten.

Welkom in Amphia!

In deze folder vindt u veel informatie, voor als u in Amphia blijft voor een behandeling. Ook vindt u er handige lijstjes, zodat u niks vergeet.

Welkom in Amphia folder

mijnAmphia

mijnAmphia is een online omgeving van Amphia, speciaal voor patiënten. Als u online inlogt, ziet u al uw medische gegevens. Wilt u deze handige omgeving voor patiënten gebruiken? Maak dan een account aan in mijnAmphia.

Ga naar informatie mijnAmphia

Meer informatie voor u

Er zijn verschillende opnames mogelijk. Op de dag dat u naar het ziekenhuis komt voor uw afspraak, meldt u zich bij de receptie in onze aankomsthal. Hier vertellen ze u de weg naar de juiste afdeling.

Dagopname
Bij een dagopname blijft u minder dan één dag in het ziekenhuis. Op die dag heeft u een behandeling of operatie. U blijft dus niet slapen. Meestal gaat u een paar uur later weer naar huis.

Opname zonder bed
Het kan zijn dat u niet vooraf uw operatie op een afdeling komt. Dit noemen we ‘Opname zonder bed’. Als u in het ziekenhuis aankomt, krijgt u een gesprek met de verpleegkundige. Daarna gaat u meteen naar de operatieafdeling. Pas na uw operatie of behandeling komt u op een kamer te liggen.

Opname met overnachting
Als u niet dezelfde dag naar huis kunt, blijft u slapen. Soms voor een nacht, soms meerdere dagen of een langere tijd.

Meer informatie voor u

Over de dag van uw opname

Uw contactpersoon
De informatie over uw gezondheid is privé. Deze informatie geven we niet aan anderen. Maar wel aan iemand die u als contactpersoon opgeeft. Deze persoon laten we weten hoe het met u gaat en bellen we als er nieuws is. Maar alleen als u dat wil. 

Uw vertegenwoordiger
Soms kunt u (tijdelijk) niet zelf beslissingen nemen. Dan is het belangrijk dat iemand anders dat voor u doet. Dit is dan uw vertegenwoordiger. U wijst hier iemand voor aan. Dit mag uw contactpersoon zijn, maar ook iemand anders. Uw vertegenwoordiger heeft dezelfde rechten als u en beslist wat het beste is voor u.

Een eenpersoonskamer

Rustig herstellen op een eenpersoonskamers

Het kan zijn dat u een tijdje op een algemene verpleegafdeling moet blijven. Dan krijgt u een eenpersoonskamer. Elke eenpersoonskamer heeft een eigen toilet en doucheruimte. U heeft alle privacy. Ook bent u minder dan vatbaar voor virussen en bacteriën van andere mensen. Zo kunt u rustig herstellen.

Sommige afdelingen hebben kamers waar meer personen zijn opgenomen. 

Uitleg toedienen Fraxiparine

Marja, verpleegkundige, legt uit hoe u uzelf injecteert met fraxiparine na de operatie.

Video url

Zorg na opname

U zorgt zelf dat u de juiste hulp krijgt na uw opname. Dit betekent niet dat u er alleen voor staat. Er zijn verschillende organisaties om contact mee op te nemen, om uw zorg goed te regelen. Wilt u meer informatie? 

Ga naar Zorg na Opname

Wilt u meer informatie lezen over een afspraak bij Amphia?

Terug naar Uw afspraak

Label