Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Kosten en verzekering

Kosten en verzekering

Onderzoeken en behandelingen in het ziekenhuis kosten geld. Uw zorgverzekeraar betaalt vaak een deel of soms zelfs alle kosten van uw behandeling. Maar niet altijd. Heeft u binnenkort een afspraak in het ziekenhuis? Of bent u al patiënt? Informeer dan bij uw zorgverzekeraar welke kosten voor uw behandeling worden vergoed. Zo weet u waar u aan toe bent.

Dat hangt af van verschillende zaken. Daarover leest u hieronder meer.

Veel mensen wisselen van zorgverzekering aan het einde van het jaar. Bijna altijd bent u dan ook in 2024 voor zorg in Amphia verzekerd. Bijgaande lijst bevat alle zorgverzekeraars waarmee Amphia voor 2024 afspraken heeft gemaakt en aan het maken is. Met enkele zorgverzekeraars zijn geen afspraken gemaakt. 

Hebt u vragen over uw verzekering? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Deze heeft de laatste informatie over uw verzekering.

Zorgverzekeraars 2024

U moet altijd kunnen rekenen op goede ziekenhuiszorg. Zorgverzekeraars en ziekenhuizen willen dan ook graag een goede en langdurige samenwerking. Want dat zorgt ervoor dat u vaak terecht kunt in een voor u bekend ziekenhuis.

Maar soms verandert een contract tussen ziekenhuizen en een zorgverzekeraar. Ook als u zelf niets aanpast aan uw verzekering. Dat hangt af van de keuze die uw zorgverzekeraar maakt. Informeer daarom goed bij uw zorgverzekeraar of de verzekering nog bij u past. U heeft elk jaar de mogelijkheid om uw verzekering op te zeggen, tussen 12 november en 31 december opzeggen. Daarna kunt u een nieuwe verzekering en zorgverzekeraar kiezen. 

Wilt u weten waar u de beste zorg vindt? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Iedere zorgverzekeraar heeft een team dat u helpt bij het vinden van een goede zorgverlener bij uw situatie. Op www.mijnzorgverzekeraar.nl leest u meer informatie. 

We doen er alles aan om u de zorg te bieden die u nodig heeft. Heeft u klachten en snel zorg nodig? Wacht dan niet en neem contact op met uw huisarts. 

Bekijk de video

Als u naar het ziekenhuis gaat voor zorg, krijgt u vaak verschillende soorten zorg. Bijvoorbeeld een onderzoek door een arts of een röntgenfoto. Het ziekenhuis maakt niet voor al deze zaken een aparte rekening. Dit komt in 1 pakket op de rekening en wordt een DBC-zorgproduct genoemd. In deze video ziet u hoe declaraties in het ziekenhuis werken.

 

Hoe werken declaraties?
Video url

DBC-zorgproducten

De DBC-zorgproducten brengen ook financiële gevolgen met zich mee. De startdatum van een DBC is leidend voor het jaar waarover het eigen risico betaald moet worden. Het kan dus voorkomen dat u te maken krijgt met een rekening voor het eigen risico van het vorige jaar, terwijl uw behandeling in het huidige kalenderjaar heeft plaatsgevonden. Meer informatie over de financiële gevolgen van de DBC-systematiek kunt u lezen op www.dezorgnota.nl.

Wilt u meer weten over een afspraak bij Amphia? 

Terug naar Uw afspraak

Label