Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Amphia Apotheek

Bekijk hier video's over het gebruik van uw medicijnen

Via de onderstaande knop kunt u verschillende video's terugvinden, in vier talen, over het gebruik van uw medicijnen.

Ga naar de kijksluiter

Medicijnen op recept zijn door u direct op te halen bij de Amphia Apotheek. U hoeft dus niet meer naar een andere apotheek. Onze apothekers hebben regelmatig overleg met de specialisten in het ziekenhuis. Zo zorgen we ervoor dat de meest gebruikte medicijnen altijd op voorraad zijn. En als u vragen heeft over uw gekregen medicijnen, bespreken we dit met de specialist.

Medicatie-overzicht bij opname

Komt u in Amphia te liggen en gebruikt u al medicijnen? Dan is het goed om dit te bespreken op het Voorbereidingsplein.

Ga naar het Voorbereidingsplein

Medicatie aan het bed

Voor sommige afdelingen, zoals bijvoorbeeld Oncologie en Cardiochirurgie, komen wij de medicatie bij u aan het bed brengen als u weer naar huis gaat. Dan lezen we samen met u de lijst met medicijnen door. Als er wijzigingen zijn in de medicijnen, bespreken we dat ook met u.

Robotsysteem

Een speciale robot regelt onze voorraad. De apothekers-assistent werkt samen met de robot aan het klaarzetten van de recepten. Hierdoor is er meer tijd voor het beantwoorden van uw vragen.

Recepten digitaal verstuurd

Uw medisch specialist stuurt uw recept digitaal door naar de apotheek van uw keuze. U krijgt geen geprinte recepten meer mee. 

Zorg er daarom voor dat u vóór uw ziekenhuisbezoek weet bij welke apotheek u ingeschreven staat. Wanneer uw medisch specialist medicijnen voorschrijft, zal gevraagd worden bij welke apotheek u de medicijnen op wilt halen. De medisch specialist stuurt vervolgens het recept digitaal door. Wanneer u de gekozen apotheek achteraf wilt wijzigen, kan dat door contact op te nemen met het secretariaat van de afdeling die u bezocht heeft.

Het digitaal doorsturen van de recepten heeft voor u als voordeel dat de wachttijd bij de apotheek minder lang is.

Snelle service


Apotheek herhaalservice
Wilt u graag snel geholpen worden bij de Amphia Apotheek? Bestel dan vooraf uw herhaalmedicatie. Dit zijn medicijnen die u al vaker heeft gehad. Vul op het formulier hieronder in wat u nodig heeft. Dan leggen wij het alvast voor u klaar.

Medicatielocker
Op locatie Molengracht staat een medicatielocker. U kunt uw medicijnen (gekoeld en niet gekoeld) uit deze locker ophalen. Dit kan 7 dagen per week van 6.00 tot 21.00 uur. U mag hiervoor kort parkeren op de Kiss & Ride voor de hoofdingang van het ziekenhuis. Medicatie dat na 12.00 uur wordt aangevraagd, wordt de volgende werkdag rond 9:00 uur in de locker geplaatst. Op vrijdagmiddag aangevraagd? Dan ligt het op maandagochtend vanaf 9:00 uur in de locker.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 30 69

Label