Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Een modern ziekenhuis

Een modern ziekenhuis

Uw gezondheid is ons vak
In Amphia draait de zorg om de patiënt. Daarom werken we met de meest vernieuwende technieken en medische apparaten. Ook hebben we in 2019 een supermodern ziekenhuis geopend. En blijven we ons ziekenhuis aanpassen naar de behoefte van de zorg.

We blijven vernieuwen
Amphia is zo ingedeeld dat afdelingen die veel samenwerken vlakbij elkaar zitten. U hoeft niet het hele ziekenhuis door voor uw afspraken. En het is veel makkelijker voor artsen en andere zorgverleners om snel met elkaar te overleggen. Dit helpt ons nog beter samen te werken en u de beste zorg te bieden. En om in te spelen op nieuwe behoeftes in zorg. Doordat onze samenleving verandert, is er steeds weer andere zorg nodig. Denk aan de groei van oudere patiënten en mantelzorgers. Maar ook aan de groeiende behoefte om meer samen te werken met andere zorgorganisaties binnen een regio. We werken altijd aan nieuwe, flexibele manieren van zorg bieden.

Duurzame bouw
Bij het bouwen van het nieuwste gedeelte van Amphia hebben we goed nagedacht over de toekomst. Over duurzaamheid. Dit betekent dat we keuzes hebben gemaakt in kwaliteit, die goed zijn voor het milieu. Zo hebben we een warmte-koudeopslag. Deze installatie zorgt voor ongeveer 85 procent van de energie die we nodig hebben. Ook de hoeveelheid CO2 (broeikasgas) die vrijkomt in de lucht is ongeveer 80 procent minder. En onze parkeergarage gebruikt stroom die door zonnepanelen op het dak wordt opgewekt.

Veel groen
Om het ziekenhuis heen is veel groen, bloeiende struiken en medicinale planten. Hierdoor heeft ons ziekenhuis een gastvrije uitstraling. Ook heeft het groen een rustgevende en genezende invloed. Hier kunnen bezoekers en patiënten hun rust nemen om goed of slecht nieuws te verwerken.

Duurzame bouw Amphia

Milieuthermometer zorg

Met de Milieuthermometer Zorg maakt de instelling haar aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar. De Milieuthermometer omvat de onderwerpen binnen het thema “Planet” van het People-Planet-Profit gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Amphia heeft het bronzen keurmerk, maar gaat voor goud!

Milieuthermometer

Onze operatiekamers zijn hybride. Dit betekent dat we de mogelijkheid hebben om verschillende zorg te combineren. De operatiekamers hebben ingebouwde röntgenapparatuur. Hierdoor kunnen een radioloog, chirurg en het OK-team nu samen in dezelfde ruimte zijn tijdens een behandeling. Dit zorgt ervoor dat een ingreep minder heftig is en heel precies wordt uitgevoerd. De kwaliteit van onze operaties is daardoor beter. Patiënten herstellen daardoor sneller en mogen dus ook sneller naar huis.

Hybride operatiekamer

Voor patiënten die meerdere dagen in het ziekenhuis blijven, hebben we 572 ruime eenpersoonskamers op de algemene verpleegafdelingen. Iedere eenpersoonskamer heeft een eigen toilet en doucheruimte. U heeft alle privacy en rust om beter te worden. Daarbij bent u zo ook minder vatbaar voor virussen en bacteriën van andere mensen. Op sommige afdelingen zijn er kamers waar meer patiënten verblijven. 

Ouders, van een kindje dat direct na de geboorte een tijdje in het ziekenhuis moet blijven, gebruiken onze gezinssuites. Dit zijn kamers waar ze samen als gezin kunnen blijven.

Eenpersoonskamers Amphia
Alle rust en privacy

U bepaalt als patiënt zelf wanneer u wilt eten en drinken. Net als thuis eigenlijk. U mag uw maaltijden op elk moment van de dag bestellen. Wij vinden voeding erg belangrijk. En zien dit als onderdeel van behandeling. Omdat het invloed heeft op wondgenezing, uw herstel, uw weerstand en de kwaliteit van leven.

Wilt u meer weten over Amphia als organisatie? 

Terug naar Organisatie

Label