Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Toestemming voor delen van uw patiëntgegevens

Toestemming voor delen van uw patiëntgegevens

Voor de beste zorg is een goed patiëntendossier nodig. Daarin staat alles wat we nodig hebben voor een goede behandeling. Alleen de mensen die bij uw behandeling zijn betrokken mogen in uw dossier. 

In Amphia werken we met een elektronisch patiëntendossier (EPD). In het dossier staat onder andere informatie over:

  • u als persoon (uw eigen gegevens; zoals uw naam en geboortedatum)
  • uw gezondheid
  • onderzoeken en behandelingen die u heeft gehad
  • welke medicijnen u gebruikt
  • gegevens die uw arts met uw toestemming heeft gevraagd aan anderen. Bijvoorbeeld aan uw huisarts of een arts in een ander ziekenhuis
  • mogelijk informatie die u graag zelf in uw dossier wilde. Bijvoorbeeld uw beslissing over wel of niet reanimeren.

Delen van uw patiëntgegevens voor juiste en veilige zorg

Soms komt u bij een andere zorginstelling, bijvoorbeeld in een ander ziekenhuis. Om u snel en veilig de juiste zorg te kunnen geven is het belangrijk dat deze nieuwe zorgverlener uw patiëntgegevens kan bekijken. Ook ’s avonds en in het weekend. Dat kan digitaal.

Alleen met uw toestemming
Een zorgverlener van een andere zorginstelling mag alleen met uw toestemming bij uw patiëntgegevens van Amphia. Alle informatie over het geven van het geven van deze toestemming en het delen van uw patiëntgegevens leest u in de veelgestelde vragen hieronder. Toestemming geven is niet verplicht. Dat bepaalt u zelf.

Veelgestelde vragen 'delen patiëntgegevens'

Staat uw vraag er niet bij? Stel dan uw vraag via het mijnAmphia portaal. U kunt uw vraag ook stellen aan uw zorgverlener of aan de baliemedewerker. 

Label