Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Zorg na uw opname in Amphia

Zorg na uw opname in Amphia

Heeft u nadat u in het ziekenhuis heeft gelegen nog zorg nodig? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het regelen van deze zorg. Dit betekent niet dat u alles alleen hoeft te doen. Er zijn verschillende organisaties die u hierin ondersteunen. En uw wijkverpleegkundige helpt hierbij. Een wijkverpleegkundige komt bij u thuis en begeleidt en adviseert u. Zo regelt u samen geschikte zorg voor uw situatie.

Vul voor uw behandeling in het ziekenhuis een controlelijst in. Hiermee geeft u aan of u na uw behandeling zorg nodig heeft. Heeft u inderdaad zorg nodig? Neem dan alvast contact op met de wijkverpleegkundige. Het is handig als u al voor uw opname in het ziekenhuis weet hoe u de wijkverpleegkundige bereikt. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de zorg? Vraag dit na bij uw wijkverpleegkundige.

Ga naar controlelijst

Heeft u vragen over uw geluk en gezondheid, wonen of zorg? De wijkverpleegkundige helpt u daar graag mee. De wijkverpleegkundige kent de wijk en weet welke zorg uw omgeving te bieden heeft. De verpleegkundige komt bij u langs. Samen bespreken jullie uw wensen en wat u nodig heeft. U bepaalt samen welke zorg het beste bij uw situatie past. 

Soms vraagt de wijkverpleegkundige hulp voor u aan bij bijvoorbeeld de thuiszorg. Ook helpt de verpleegkundige u bij het aanvragen van zorg en begeleiding. Heeft u bijvoorbeeld geestelijke, sociale of financiële hulp nodig? Dan wordt u doorgestuurd naar de juiste zorgorganisatie. En krijgt u precies de hulp die u nodig heeft. Uw wijkverpleegkundige biedt u dus veel hulp na de behandeling in het ziekenhuis. 

Uw medisch specialist besluit dat u niet meer in het ziekenhuis hoeft te blijven. Uw behandeling is klaar. De afspraken over uw behandeling in het ziekenhuis stoppen dan ook. Kunt u na de behandeling in het ziekenhuis niet naar huis? Dan bespreekt u met een transferverpleegkundige in het ziekenhuis welke zorg u nodig heeft. In dit gesprek laat u weten welke zorg u het liefst wilt. De transferverpleegkundige helpt u daarna om deze zorg te regelen. Is er geen plek bij de zorginstelling van uw keuze? Dan zoeken we direct een andere geschikte plek, die precies de zorg biedt die u nodig heeft.

Wordt u opgenomen? En heeft u problemen met uw woning? Vraag dan uw gemeente om hulp. Heeft u na uw behandeling in het ziekenhuis hulp nodig? U leest hieronder welke vormen van hulp er zijn:

  • Meer informatie over de verandering in de wet over de zorg vindt u op zorgwijzer.
  • Op www.regelhulp.nl is de leest u alles over zorg en hulp.
  • Via het Zorgkompas vindt u op een makkelijke manier goede zorginformatie. Hier leest u meer over verschillende vormen zorg en waar u bepaalde zorg kunt aanvragen.
  • Informatie voor mantelzorg en andere hulp vindt u op de website van uw gemeente. Een mantelzorger is iemand die langere tijd als vrijwilliger voor u zorgt. 

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Onze transferverpleegkundige adviseert u graag. U bereikt de transferverpleegkundige per mail of via telefoonnummer (076) 595 50 79.

Wilt u meer lezen over opgenomen worden in Amphia? 

Terug naar Uw opname

Label