Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Longgeneeskunde Research

Al meer dan 25 jaar werken we bij Amphia mee aan onderzoeken naar Longgeneeskunde. Hiervoor is onze research-afdeling opgezet. We hebben extra veel kennis van onderzoek naar medicijnen.

Wie kan aan deze onderzoeken meedoen?

Voor sommige longpatiënten is het mogelijk om mee te doen aan onderzoek. Bijvoorbeeld patiënten die lijden aan COPD, astma, longembolieën, longontsteking of slaapapneu. De patiënt moet dan wel aan verschillende voorwaarden voldoen. Alle onderzoeken worden vooraf gecontroleerd en goedgekeurd door een speciale commissie. Wij doen onderzoeken met nieuwe en bestaande medicijnen.

Ook voor sommige longoncologie-patiënten is het mogelijk om mee te doen aan onderzoek. De patiënt moet dan wel aan verschillende voorwaarden voldoen. 

Hoe gaat deelname aan onderzoek precies?

U kunt door uw longarts gevraagd worden om mee te doen aan een onderzoek. Bent u hierin geïnteresseerd? Dan krijgt u eerst een gesprek met een researchcoördinator. Dit is een persoon die het onderzoek organiseert. Die persoon geeft u meer informatie om thuis rustig door te lezen en te bespreken met uw partner of familieleden.

Tijdens het onderzoek
Tijdens de studie hebben we regelmatig contact met u. Vaak tegelijk met uw bezoek aan de longarts. Soms doen we enkele testen met u. Zoals een (uitgebreide) test om te bekijken hoe uw longen werken. Of een bloedonderzoek, hartfilmpje of vragenlijst. Deze onderdelen horen allemaal bij het onderzoek. Het onderzoek kost u niks en heeft geen invloed op uw zorgverzekering.

Bescherming van uw gegevens
Tijdens het onderzoek verzamelt de onderzoeker gegevens over u. Deze gegevens blijven geheim. Uw naam wordt niet verbonden aan uw medische gegevens en de resultaten van de tests. Alleen de onderzoekers weten dat de gegevens bij u horen.

Meer informatie voor u

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 23 83

Label