Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Medische Fotografie

De afdeling Medische Fotografie beschikt over een professionele fotostudio waar patiënten vanuit de poliklinieken terecht kunnen. Dit kan op afspraak na een doorverwijzing binnen het ziekenhuis, of direct na het bezoek bij de arts.

De medisch fotograaf wordt ingeschakeld als een arts een aandoening of uiterlijke kenmerken wil vastleggen voor het dossier of ter verduidelijking. De fotograaf maakt verschillende opnames, waarbij het onderwerp duidelijk in beeld wordt gebracht. Het gaat hierbij om foto’s van aandoeningen, afwijkingen of uiterlijke kenmerken aan de buitenkant van het lichaam. Het gaat hier om foto’s die in de studio of tijdens de behandeling gemaakt worden. Het kan zijn dat u na de behandeling nog een keer terugkomt voor een afsluitende foto. Dit gebeurt bijvoorbeeld na een behandeling of operatie met een uiterlijke verandering zoals neus-, oor- of ooglidcorrecties.

De medisch fotograaf

Bij Amphia werken 3 medisch fotografen. De medisch fotograaf heeft een fotografische opleiding gevolgd en is gespecialiseerd in studiofotografie. De foto’s worden gemaakt op verzoek van uw arts en zijn bedoeld voor uw medisch dossier. De opnames worden in een serie gemaakt die in samenspraak met de arts is opgesteld. Dit gebeurt altijd op dezelfde manier, zodat de arts een duidelijk beeldverslag heeft dat als hulpmiddel gebruikt kan worden.

Opvragen foto's

Heeft u de gemaakte foto’s nodig voor uw verzekering of wilt u de foto’s graag zelf inzien? U kunt de foto’s via de knop hieronder opvragen. Let op: het gaat hier dus alleen om foto’s die in onze studio gemaakt zijn. Het gaat niet om röntgenfoto’s van de afdeling Radiologie.

U gaat uw gegevens delen met Amphia. Het formulier dat we hiervoor gebruiken staat op de Zenya website. Zenya is het interne registratiesysteem van Amphia. Uw gegevens worden daar conform de Amphia richtlijnen (zie disclaimer) veilig verwerkt. U verlaat de Amphia website en gaat naar de Zenya website. Vanuit daar kunt u weer terug naar de Amphia website.

Naar opvragen medische fotografie

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 42 34

Label