Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Uw bezoek aan Amphia en COVID-19. Lees hier meer over de aangepaste zorg en maatregelen.
Vrijwilliger worden
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Vrijwilliger worden

Amphia vrijwilligers: Echte ‘Mensen’-mensen!
Hebt u oog voor de behoeften van anderen? Leent u uw oor voor de verhalen van uw mede-mens? Klopt uw hart ook voor onze patiënten? En….. staat u hierbij stevig in uw eigen schoenen? Dan bent u meer dan welkom bij het vrijwilligers-werk van Amphia! Ongeveer 350 vrijwilligers vinden momenteel al een leuke en zinvolle tijdsbesteding bij Amphia. Ter versterking van bestaande en nieuwe vrijwilligersactiviteiten is Amphia steeds op zoek naar betrokken en aardige ‘Mensen’-mensen.

Uitgangspunten vrijwilligerswerk Amphia
Al vele jaren vervullen vrijwilligers een belangrijke functie binnen Amphia. Het Bureau Vrijwilligerswerk Amphia (BVA) organiseert en coördineert het vrijwilligerswerk bij Amphia. Het BVA zorgt voor de inzet van gemotiveerde vrijwilligers die aanvullende diensten verlenen en extra service bieden.

Vrijwilligerswerk is werk dat vrijwillig, maar niet vrijblijvend, wordt verricht voor patiënten en bezoekers. Werken als vrijwilliger brengt namelijk wel verplichtingen met zich mee.

Vrijwilligerswerk is een waardevolle aanvulling op de werkzaamheden die door beroepskrachten worden gedaan. Dit betekent dat vrijwilligers geen functies hebben die ook door betaalde krachten worden uitgevoerd. De activiteiten kunnen zowel direct als indirect ten goede komen aan de patiënt. Op deze wijze draagt het vrijwilligerswerk bij aan de missie van het ziekenhuis: het leveren van patiëntvriendelijke, uitstekend georganiseerde en kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg.

Hoewel geen sprake is van een arbeidsovereenkomst of aanstelling bij Amphia in de zin van de CAO ziekenhuizen, wordt met u wel een vrijwilligersovereenkomst afgesloten. Het vrijwilligerswerk wordt niet betaald en er worden geen tegenprestaties in de vorm van materiële beloning gegeven.

Amphia vrijwilligers kunnen zoveel mogelijk gebruikmaken van dezelfde faciliteiten als betaalde medewerkers. U bent tijdens uw vrijwilligerswerkzaamheden bij Amphia verzekerd. Ook krijgt u een reiskostenvergoeding aangeboden.

De Amphia-vrijwilliger
De Amphia vrijwilliger heeft hart voor het ziekenhuis, een servicegerichte instelling, een welgemeende belangstelling voor mensen, en is betrouwbaar, discreet en oprecht in zijn of haar benadering:

De Amphia vrijwilliger:

  • Neemt initiatief en draagt verantwoordelijkheid voor de toegekende vrijwilligersactiviteit.
  • Is mentaal en fysiek fit.
  • Werkt zelfstandig én kan samenwerken met collega vrijwilligers en beroepskrachten.
  • Combineert betrokkenheid bij patiënten met het vermogen tot afstand nemen.
  • Gaat op een natuurlijke manier met mensen om en legt gemakkelijk contact.
  • Spreekt en begrijpt de Nederlandse taal voldoende.
  • Is minimaal 4 uur per week en maximaal 2 dagdelen beschikbaar voor dezelfde vrijwilligersactiviteit.
  • Heeft een actief email-account

Amphia vrijwilliger worden?
Herkent u zich in de Amphia vrijwilliger? En wilt u graag een bijdrage leveren aan het vrijwilligerswerk Amphia? Dan kunt u uw interesse kenbaar maken via onze website onder ‘Werken bij Amphia’ vindt u onder Vrijwilligerswerk en het kopje Werving en selectie het belangstellingsformulier.

Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook contact opnemen met het Bureau Vrijwilligerswerk Amphia: Coördinator: De heer Joan Snijders T: (076) 595 12 74 E: joansnijders@amphia.nl

Na ontvangst van uw belangstellingsformulier wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u uitleg over de mogelijkheden binnen het vrijwilligerswerk en kunnen de wederzijdse verwachtingen op elkaar worden afgestemd.

Indien u en de coördinator vrijwilligerswerk Amphia beiden van mening zijn dat vrijwilligerswerk iets voor u is, wordt u in contact gebracht met de gekozen vrijwilligersactiviteit. Ook krijgt u gelegenheid tot een meeloop-/inwerkperiode. Na een positieve afsluiting van deze periode krijgt u een vrijwilligersovereenkomst.

Wilt u meer lezen over vrijwilligerswerk bij Amphia? 

Ga naar Vrijwilligerswerk