Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Ajmaline-test
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Ajmaline-test

Inleiding
Uw cardioloog heeft u aangemeld voor een Ajmaline-test. Dit is een onderzoek waarbij we kunnen vaststellen of u het Brugada-syndroom heeft: een aandoening waarbij de elektrische activiteit van het hart is verstoord. Dit doen we door het toedienen van het medicijn Ajmaline en het tegelijkertijd observeren van de elektrische activiteit van de hartspier (elektrocardiogram).

Locatie
U wordt voor dit onderzoek kortdurend opgenomen op de dagbehandeling cardiologie. Het onderzoek zelf vindt plaats op de Eerste Hart Hulp.

Voorbereiding thuis
Als u vóór de middag wordt geholpen, moet u nuchter zijn vanaf twaalf uur ‘s nachts. Wordt u ’s middags geholpen, dan mag u licht ontbijten (twee beschuiten of één boterham met een kopje thee).

Gebruikt u medicijnen, dan kunt u die gewoon innemen tenzij de cardioloog u anders heeft geadviseerd.

Graag het volgende meenemen:

  • uw medicijnen;
  • een actueel medicatieoverzicht;
  • een geldig legitimatiebewijs.

Het onderzoek
Voorafgaand aan de Ajmaline-test wegen we u. Dit om te berekenen welke hoeveelheid medicatie u nodig heeft.

Tijdens het hele onderzoek ligt u stil op een bed. Via een infuusnaald in uw arm dienen we de Ajmaline toe. U krijgt een groot aantal plakkers op de borst, zodat we tijdens het onderzoek regelmatig een elektrocardiogram kunnen maken. We brengen ook een band aan om uw arm. Daarmee meten we automatisch uw bloeddruk.

Ondervindt u tijdens het onderzoek klachten, zoals hartkloppingen of duizeligheid? Geeft u dit dan direct aan. De cardioloog beoordeelt uw klachten en stopt zo nodig met het toedienen van de Ajmaline. De bijwerkingen verdwijnen binnen enkele minuten.

Tijdsduur
Het toedienen van Ajmaline duurt ongeveer vijftien minuten. Na het toedienen van de medicatie blijft u dertig minuten uitrusten en wordt u terug gebracht naar de unit. Het totale onderzoek neemt één tot anderhalf uur in beslag. Daarna mag u naar huis.

Uitslag
De uitslag van het onderzoek bespreekt uw cardioloog met u tijdens zijn spreekuur. De afspraak daarvoor krijgt u thuis gestuurd.

Vragen?
Wij helpen u graag. Voor vragen over de planning van het onderzoek, kunt u contact opnemen met: 

Meer lezen over het hartcentrum bij Amphia?

Ga naar Het Hartcentrum

Label