Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Cardiorenaal spreekuur
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Cardiorenaal spreekuur

Cardiologie - hartfalen
Interne geneeskunde – nefrologie​

Binnenkort heeft u een afspraak op het cardiorenaal spreekuur. U heeft dan een gesprek met de verpleegkundig specialist cardiologie en de verpleegkundig specialist nefrologie. In deze folder vindt u meer informatie over cardiorenaal en dit spreekuur

Wat is cardiorenaal?
Bij hartfalen kan uw hart soms onvoldoende bloed rondpompen, waardoor sommige organen minder goed kunnen gaan werken. Als u de beste behandeling krijgt voor uw hart, kunnen uw nieren slechter gaan werken. En als u de beste behandeling krijgt voor uw nieren, kan dit invloed hebben op de werking van uw hart. Daarom zoeken we bij de behandeling steeds naar een goede balans.

Waarom een cardiorenaal spreekuur?
Tijdens dit spreekuur heeft u een gesprek met twee verpleegkundig specialisten. Zij bekijken samen met u wat de beste behandeling is voor uw hart en uw nieren. U hoeft daarvoor maar één keer naar het ziekenhuis te komen en maar één keer bloed te laten prikken.

Verpleegkundig specialist
De verpleegkundig specialisten geven u advies om zo goed mogelijk om te gaan met uw aandoening en de behandeling. Zij hebben een masteropleiding gevolgd en zijn bevoegd om u medicijnen voor te schrijven en medisch onderzoek uit te voeren.

Tijdens het spreekuur bespreken zij hoe u zich voelt en of u lichamelijke klachten heeft. Ze kijken ook naar de uitslagen van het bloedonderzoek en onderzoeken u. Wanneer er meer onderzoek nodig is, dan vragen ze dit aan. Ook kijken ze steeds naar uw medicijnen. Die worden zo nodig aangepast. Daarom is het handig als u een lijstje meeneemt van de medicijnen die u gebruikt. U kunt zo’n lijstje zelf maken of opvragen bij uw apotheek.

Samenwerking
De twee verpleegkundig specialisten werken samen met de cardioloog en de internist-nefroloog. Zo krijgt u steeds de best mogelijke behandeling. De medisch specialist blijft altijd de hoofdbehandelaar.

Locatie
Voor het cardiorenaal spreekuur komt u naar de polikliniek Cardiologie. U kunt zich aanmelden bij de aanmeldzuil. Wanneer de aanmeldzuil het niet doet, kunt u zich bij de balie melden.

Tips

  • Breng een lijstje mee van de medicijnen die u nu gebruikt.
  • Neem gerust iemand anders mee naar uw afspraak. Samen hoort u meer dan alleen.

Contact
De verpleegkundig specialist Cardiologie is bereikbaar via (076) 595 41 30. De verpleegkundig specialist Nefrologie is bereikbaar via (076) 595 50 73.

Meer lezen over het hartcentrum bij Amphia?

Ga naar Het Hartcentrum

Label