Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Niervoorbereiding Hartcentrum
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Niervoorbereiding Hartcentrum

Inleiding
Uw arts heeft u aangemeld voor een onderzoek of behandeling waarbij gebruik gemaakt wordt van contrastvloeistof. In uw geval kan deze contrastvloeistof schadelijk zijn voor de werking van uw nieren en daartegen willen wij u beschermen. Dit doen wij door u voorafgaand aan het onderzoek infuusvloeistof toe te dienen. Uw nieren zijn daarna beter bestand tegen de schadelijke invloed van de contrastvloeistof.

Voorbereiding
Voor de niervoorbereiding hoeft u thuis geen speciale voorbereidingen te treffen. Mogelijk moeten bepaalde medicijnen van tevoren tijdelijk worden gestaakt. Uw arts geeft dit dan aan u door. Leest u voor de voorbereiding op het onderzoek de bijbehorende folder.

Dagbehandeling
U kunt zich melden op de afdeling die aan u wordt doorgegeven. De verpleegkundige bespreekt de behandeling kort met u en vraagt naar uw klachten, allergieën en medicijngebruik. Ook kunt u vertellen of u klachten heeft gehad na een eventuele eerdere infusie. Ze meet de bloeddruk en polsslag.

Niervoorbereiding
U krijgt een infuus. Aan de hand van een protocol bepaalt de arts welke infuusvloeistof voor u het beste is en hoe lang dit toegediend zal worden.

Let op!
Houdt u s.v.p. rekening met onderstaande toedieningstijden:

  • 1 uur voorafgaand aan het onderzoek/behandeling;
  • 6 uur na het onderzoek/behandeling.

Mogelijke bijwerkingen
Het is mogelijk dat u benauwheidsklachten krijgt. Laat u dit dan weten aan de verpleegkundige. Heel af en toe komt een allergische reactie voor. Heeft u last van bijwerkingen? Geef dit dan aan bij de volgende behandeling of bij het bezoek aan de medisch specialist/verpleegkundig specialist.

Na 2-7 dagen moet u bloed laten prikken, waarna ter controle uw nierfunctie wordt bepaald. Mocht de uitslag afwijkend zijn, dan wordt u hiervan na 1 week telefonisch op de hoogte gesteld.

Vragen?
Wij helpen u graag. U kunt contact opnemen met:

Dagbehandeling cardiologie route 21: T (076) 595 49 38

Meer lezen over het hartcentrum bij Amphia?

Ga naar Het Hartcentrum

Label