Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Beademing
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Beademing

Deze informatie is voor familie en naasten van patiënten op de IC van Amphia.

Wanneer iemand ondersteuning kan gebruiken bij het ademhalen, zetten we een beademingsmachine in. Deze zorgt ervoor dat diegene voldoende lucht en zuurstof krijgt, zonder dat het veel inspanning kost. Via een systeem van slangen en een buisje is hij met de beademingsmachine verbonden. Zo kan de ademhaling ondersteund worden en, wanneer dat nodig is, helemaal overgenomen worden.

Wanneer de toestand van de patiënt verbetert, gaat hij weer zelfstandig ademen. Bij ontwenning van een langdurige beademing biedt de beademingsmachine steeds minder ondersteuning en gaat iemand steeds meer zelf ademen. Wanneer hij helemaal zonder de beademingsmachine kan ademhalen, verwijderen we de tube. De eerste tijd daarna kan iemand hees zijn, doordat zijn stembanden geïrriteerd zijn.

Uw naaste wordt beademd

Wat deze behandeling betekent, wordt in deze folder toegelicht. De verpleegkundige en de arts geven u een mondelinge uitleg.

Ga naar folder de beademingspatiënt
Patiënt op IC wordt beademd en verzorgd

Lees meer over de Intensive Care van Amphia via onderstaande knop.

Ga naar Intensive Care

Label