Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Intensive Care (IC)

U komt op de afdeling Intensive Care (IC) als uw situatie levensbedreigend is. Belangrijke lichaamsfuncties worden daarbij extra bewaakt. Denk aan uw ademhaling en bloeddruk. Soms nemen we deze functies over met apparaten, omdat uw lichaam het zelf niet redt. We houden u extra goed in de gaten. Zo kunnen we snel ingrijpen en direct de nodige medische zorg verlenen als dat nodig is.

U komt op de IC:

  • Na een grote of lange operatie.
  • Na een hartoperatie.
  • Als er kans is dat u (lichamelijke) problemen krijgt na een operatie.
  • Als we tijdelijk een belangrijke taak van het lichaam overnemen, zoals de ademhaling.
  • Bij ernstige wonden of pijn na bijvoorbeeld een ongeluk.

Hulp en een luisterend oor

Als een familielid of naaste op de IC ligt is dit vaak heftig. Alle aandacht gaat naar de dringende zorg. Maar de afdeling Patiëntenbetrekkingen biedt u in deze situatie graag steun. Medewerkers van deze afdeling houden u en uw familie of vrienden op de hoogte. En zijn een luisterend oor: u kunt altijd met ze praten.

Familie in gesprek met verpleegkundige

Meer weten over Patiëntenbetrekkingen?

Bekijk de video

Nazorgpoli

Een tijdje na uw ontslag bellen we om te vragen hoe het gaat. En of u een afspraak wilt op de Nazorgpoli. Wilt u dit? Dan krijgt u een gesprek met een verpleegkundige, patiënten- betrekkingen en een IC-arts.

Meer informatie voor u

Bezoek

Heeft u nog vragen? Bel gerust naar de afdeling. We helpen u graag verder!

Afdelingsnummer:
(076) 595 49 17

Label