Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Volledig spermaonderzoek
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Volledig spermaonderzoek

Instructie- en vragenformulier bij de aanvraag

Let op: belangrijke informatie!
Inleveren van het sperma: Amphia Breda, route 40, bloedafname.

Inleiding 
Het onderzoek van sperma vraagt om een goede voorbereiding en behandeling van het materiaal om tot betrouwbare uitslagen te komen. Leest u daarom deze patiënten instructie goed door.

Onderzoek 
Binnen het Amphia ziekenhuis wordt onderzoek van sperma, ook wel semen genaamd, verricht in het laboratorium. Om u van de juiste informatie te voorzien bij het onderzoek van uw sperma, bestaat dit speciale instructieformulier voor patiënten van de polikliniek fertiliteit. Dit helpt ons om tot betrouwbare uitslagen te komen bij het spermaonderzoek.

Via de polikliniek fertiliteit heeft u een aanvraagformulier meegekregen en een speciaal semenpotje (met een rood deksel). In dit potje kan het sperma opgevangen worden en vervoerd worden.

De kwaliteit van het te onderzoeken sperma is het meest gunstig als er, voordat u het sperma produceert, gedurende 3 dagen geen zaadlozing heeft plaatsgevonden. Te lange onthouding raden wij af. In het belang van het onderzoek wordt u vriendelijk verzocht om hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Het sperma moet geproduceerd worden door middel van massage (masturbatie of zelfbevrediging). Er mag hierbij géén condoom gebruikt worden.

Zodra u het sperma in het potje opgevangen heeft, is het belangrijk dat u het zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen één uur na productie op het laboratorium inlevert. Anders is de uitslag van het onderzoek mogelijk minder betrouwbaar. Vervoer het potje tijdens het transport warm en liefst rechtop, bijvoorbeeld in de binnenzak van uw jas tegen het lichaam.

Om een betrouwbare uitslag van het onderzoek te kunnen geven, is het voor het laboratorium tevens belangrijk dat u correct antwoord geeft op de onderstaande vragen. U kunt de correcte antwoorden aanvinken/invullen op het uitgeprinte formulier. Bij het inleveren van het potje kunt u dit formulier overhandigen aan de medewerker van het laboratorium.

Op welk tijdstip is het sperma geproduceerd?   uur
Heeft u koorts gehad in de afgelopen 3 maanden?    
Heeft u al het sperma in het potje opgevangen?
Hoeveel dagen voor het onderzoek heeft u voor het laatst een zaadlozing gehad?  

 

Meer lezen over het klinisch chemisch en hematologisch laboratorium bij Amphia?

Ga naar Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium

Label