Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

Zenuwecho
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

Zenuwecho

Inleiding
De afdeling Klinische Neurofysiologie (KNF) verricht onderzoeken die informatie geven over de werking van het zenuwstelsel, de spieren en bepaalde bloedvaten.

Wat is een zenuwecho?
Een echografie is een onderzoek waarbij we gebruik wordt gemaakt van geluidsgolven. Deze geluidsgolven kan het menselijk oor niet horen. Met behulp van zenuwechografie worden de zenuwen in beeld gebracht. Een laborant voert het onderzoek uit.

Voorbereiding
Meestal betreft de echo de zenuwbanen in de pols of elleboog. 

Onderzoek
Tijdens het onderzoek zit u op een stoel of ligt u op een onderzoeksbank. De laborant brengt als eerste contactgel aan op de huid. Met een apparaatje dat geluidsgolven uitzendt (transducer) beweegt hij/zij over de huid. Een echoapparaat vangt de golven op en zet deze om in beelden. Zo brengt de laborant de structuur van de zenuw in beeld.

Dit onderzoek is niet pijnlijk of belastend en is onschadelijk voor uw gezondheid.

Duur van het onderzoek
De tijdsduur van dit onderzoek is afhankelijk van het aantal zenuwen dat gemeten moet worden. Over het algemeen duurt een zenuwechografie circa 10 tot 30 minuten.

Belangrijk!
In het belang van het onderzoek vragen wij u het volgende:

  • Doe polssieraden en/of een horloge van tevoren uit en/of laat deze thuis.
  • Gebruik geen huidverzorgende middelen zoals huidcrème en bodylotion.
  • Draag gemakkelijke kleding.

Uitslag
U ontvangt de uitslag van het onderzoek van uw behandeld arts. Als het goed is, heeft u hiervoor al een afspraak gemaakt. Het kan zijn dat met u anders is afgesproken.

Vragen?
Heeft u nog vragen over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met de assistent of uw behandelend specialist.
T 076 595 3026

Meer lezen over neurologie bij Amphia?

Ga naar afdeling Neurologie

Label