Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Welkom bij Amphia
Patiënteninformatie

Zoeken

tcPRF behandeling
Aanmaakdatum: | Geüpdatet op

tcPRF behandeling

U bent verwezen naar de afdeling Pijngeneeskunde in verband met uw chronische pijnklachten. De anesthesioloog pijnspecialist heeft met u gesproken over een tcPRF behandeling. Dit is een behandeling waarbij we uw pijnklacht(en) door middel van gepulseerde radiofrequente stroom proberen te verminderen en daardoor uw functioneren te verbeteren. Uw pijn verdwijnt waarschijnlijk niet geheel en het kost even tijd voordat het werkt.

In deze folder leest u meer over de voorbereiding, uitvoering en de resultaten van een tcPRF behandeling.

Was is een tcPRF behandeling?
Al vele jaren worden pijnpatiënten behandeld met een gepulseerde radiofrequente stroom (PRF) die via een naald op de juiste plek wordt gebracht. Deze radiofrequente stroom heeft invloed op de eiwitmantel van zenuwvezels, waarmee de geleiding van zenuw- en dus pijnimpulsen, veranderd kan worden. Sinds kort hebben we de mogelijkheid om deze behandeling niet via een naald maar via 2 pleisters toe te passen. Dit heeft als voordeel dat u geen pijnlijke prik hoeft te krijgen en de behandeling pijnloos verloopt.
De 2 pleisters worden in het pijnlijke gebied geplakt en aangesloten op een apparaat. Dit apparaat geeft vervolgens de radiofrequente stroom af. Patiënten voelen hier zelden iets van.

De voorbereiding

Uw anesthesioloog pijnspecialist beoordeelt of u in aanmerking komt voor een tcPRF behandeling. Als u beide achter de behandeling staat, wordt u aangemeld voor deze behandeling. De afdeling Pijngeneeskunde neemt contact met u op over de geplande datum en de afdeling waar u zich mag melden.

De behandeling

Draagt u voor deze behandeling makkelijk zittende kleding. Uw schoenen houdt u tijdens de behandeling aan. De behandeling duurt ongeveer 10 tot 30 minuten en vindt plaats op de poli Pijngeneeskunde.

De uitvoering
Tijdens de behandeling vragen we u een ontspannen houding aan te nemen op de behandeltafel in onze polikamer. Vervolgens plaatst de pijnverpleegkundige de elektrodes (pleisters) op de juiste plaats. Deze worden met een kabeltje aangesloten op het tcPRF apparaat.  De behandeling zelf duurt ongeveer 15 minuten

Na de behandeling

Na de behandeling mag u direct naar huis.

Het resultaat

Over het algemeen duurt het enige dagen tot enkele weken voordat u effect bemerkt. Sommige mensen merken al eerder effect. Het komt ook voor dat aanvullende behandelingen nodig zijn.

Na ongeveer 6 weken wordt u gebeld om het resultaat met u te bespreken. Het kan ook zijn dat u terugverwezen wordt naar uw oorspronkelijke behandelaar, zoals de orthopeed.

Leefregels:

  • U kunt na de behandeling uw normale activiteiten weer hervatten, tenzij de anesthesioloog pijnspecialist anders met u heeft afgesproken.
  • Het is belangrijk om in beweging te blijven maar vermijd overbelasting. ​
  • Het is altijd goed om te stoppen met roken en te zorgen voor een lichaamsgewicht passend bij uw lengte, leeftijd en geslacht. ​ 

Vragen?

De afdeling Pijngeneeskunde is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Vragen over uw pijnbehandeling kunt u stellen via het telefoonnummer [0162] 32 70 40.

Label